V Nasovi pripravili mašo na prostem

Maše, ki jo je Janez Ferencek daroval ob kapeli, se je udeležilo lepo število ljudi, ki so se po maši še zadržali ob žlahtni kapljici in jedeh z žara, ki so jih pripravili domačini

Aleksandra Papež, ponedeljek, 6. julij 2020 ob 16:24
Maša na prostem v Nasovi

Maša na prostem v Nasovi

Sončni žarki so na plano privabili tudi župljane župnije Marije Vnebovzete v Apačah, ki so nedeljski maši prisluhnili kar na prostem, ob vzorno urejeni Potočnikovi kapeli v Nasovi.

V župniji Marije Vnebovzete v Apačah pri Gornji Radgoni so nedeljsko bogoslužje preselili k Potočnikovi kapeli v Nasovo, kar je po besedah domačega duhovnika Janeza Ferenceka tudi v skladu z napotki slovenskih škofov, da se maše, če se to le da preselijo na prosto.

Kapela je bila pred več kot 70 leti postavljena v zahvalo ob srečni vrnitvi iz nemške vojske, ki sta jo tedaj postavila gospodarja bližnje domačije Lucija in Ivan Potočnik. Leta 2017 pa so krajani Nasove, na pobudo Franca Tropenauerja, kapelo obnovili s pomočjo domačih obrtnikov. Istega leta so pripravili tudi druženje vaščanov ob blagoslovu kapele.

Kapela je posvečena Srcu Jezusovemu, kakor tudi prve nedelje v mesecu cerkvenem koledarju nasploh, tako je mešani cerkveni pevski zbor župnije Marije Vnebovzete, temu primerno, uvodno pesem posvetil prav Srcu Jezusovemu. Z izbranimi pesmimi pa so obogatili celotno bogoslužje.

Maše, ki jo je Janez Ferencek daroval ob kapeli, se je udeležilo lepo število ljudi, ki so se po maši še zadržali ob žlahtni kapljici in jedeh z žara, ki so jih pripravili domačini. Preizkusili pa so tudi svojo srečo, saj so krajani pripravili srečelov. Tako je nedelja v Nasovi minila v prijetnem vzdušju.



Več v Kultura in izobraževanje