16. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina se je iz Ormoža preselil v Ljutomer

Po zaključenem programu v Ormožu se je Grossmannov festival fantastičnega filma in vina po dnevu premora preselil še v Ljutomer.

Prlekija-on.net, sreda, 15. julij 2020 ob 09:39
Otvoritev 16. Grossmannovega festivala v Ljutomeru

Otvoritev 16. Grossmannovega festivala v Ljutomeru

Po uspešno zaključenem programu v Ormožu se je Grossmannov festival fantastičnega filma in vina po dnevu premora preselil še v Ljutomer. Pričeli so že ob 18. uri v kino dvorani Kulturnega doma z drugim delom horror omnibusa Deathcember. Prisotna sta bila tudi gosta, producenta Dominic Saxl in Ivo Scheloske.

Ob 20.30 je nato na Glavnem trgu sledila otvoritvena slovesnost in predstavitev razstav Zorana Smiljanića in Roberta Juraka, ki bosta do konca festivala postavljeni v Galeriji Ante Trstenjak. Zbrane so na trgu pozdravili organizatorji in podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič. V sklopu festivala bo do sobote, 18. julija, tako predstavljenih 28 celovečercev, 30 kratkih filmov in sedem glasbenih dokumentarcev iz 27 držav, ki so v minulem vikendu v Ormožu nekateri bili že predvajani. V vinskem programu je pripravljenih pet festivalskih prleških vin.

Ob 21. uri je sledila projekcija slovenske kriminalke Vsi proti vsem z gosti režiserjem Andrejem Košakom, igralci Vladom Novakom, Juretom Ivanušičem in Urošem Potočnikom ter producentom Zoranom Dževerdanovićem. Ob 23. uri je na trgu bila na vrsti še kanadska slasher komedija Aquaslash režiserja Renauda Gauthierja.

Ob 22. uri je v atriju Mestne hiše potekala še projekcija filmov iz programskega sklopa Na fantastični strani Alp, gost je bil režiser Janez Juh.

Festival letos poteka v okrnjeni obliki, saj so organizatorji morali odpovedati vse vinske dogodke in večino spremljavalnega programa, ne bo niti zombi parade. Vsi obiskovalci se morajo držati tudi vseh navodil in priporočil NIJZ glede preprečevanja okužb.

V sredo na Grossmannu

Program se v sredo pričenja ob 15. uri v kino dvorani Kulturnega doma s španskim trilerjem Prijatelj režiserja Óscarja Martína, ki bo s producentko Eleno Muñoz tudi obiskal festival. Sledila bosta kar dva filma iz tekmovalnega programa za najboljši celovečerec, argentinska postapokaliptična grozljivka Strupen sem režiserja Pabla Parésa ob 17. uri in ameriški horror triler 1BR režiserja Davida Marmorja ob 19. uri.

Kino na prostem na Glavnem trgu ob 21. uri nudi izraelsko črno komedijo Družinsko praznovanje režiserja Michaela Mayerja, ki ji bo ob 23. uri sledila japonska kriminalna komedija Prva ljubezen kultnega režiserja Takashija Miikeja.

V atriju Mestne hiše bo ob 21. uri na sporedu blok kratkih filmov iz tekmovalnega programa Slakov hudi maček. Ob 23. uri bo iz tekmovalnega programa za najboljši glasbeni dokumentarec na ogled portret pevca razvpite shock rock skupine The Mentors, The El Duce Tapes režiserjev Ryana Sextona, Davida Lawrencea in Rodneyja Ascherja.

Foto: Špela Jambriško



Več v Družabno