Območje Cerkvenjaka pobelila toča

Po podatkih naših bralcev je toča oz. sodra padala na območju Cerkvenjaka, drugod so grozili temni oblaki in je močneje deževalo. Večjih nevšečnosti ob tem ni bilo.

Prlekija-on.net, petek, 17. julij 2020 ob 16:55
Nad severovzhodom je bila velika verjetnost pojavljanja toče

Nad severovzhodom je bila velika verjetnost pojavljanja toče

V petek popoldan se je nad severovzhodom nahajal pas neviht, ki se je hitro pomikal s severa proti jugu. Na severovzhodu je obstajala tudi velika verjetnost pojavljanja toče. Po podatkih naših bralcev je toča oz. sodra padala na območju Cerkvenjaka, drugod so grozili temni oblaki in je močneje deževalo. Večjih nevšečnosti ob tem ni bilo.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bodo zvečer še možne posamezne plohe, ponoči bo večinoma suho. Na zahodu se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo zjutraj nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12 °C.

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na severu tudi pretežno oblačno. Še bodo krajevne padavine, ki bodo pogostejše na vzhodu. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 °C.

V nedeljo bo na zahodu sončno, drugod pa spremenljivo oblačno, popoldne bo še nastalo nekaj krajevnih ploh. V ponedeljek bo pretežno jasno in precej topleje. V gorskem svetu lahko nastane kakšna nevihta.

Objavil/a Renata Pučko dne Petek, 17. julij 2020
Toča v Cerkvenjaku
Objavil/a Mateja Štuhec dne Petek, 17. julij 2020
Oblaki nad Prekmurjem in Prlekijo
Objavil/a Mateja Horvat dne Petek, 17. julij 2020
Oblaki nad Stročjo vasjo
Objavil/a Irena Holc dne Petek, 17. julij 2020
Oblaki nad Pršetinci
Verjetnost toče
Popoldan je bila velika verjetnost toče, vir: Arso


Več v Narava