Poletna vodna doživetja v Vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona

Ker so se z otroki v tem poletnem času veliko pogovarjali o morju in živih bitjih, ki živijo tam, so se odločili, da bodo njihov mali vrtec »spremenili« v morski svet

Prlekija-on.net, sreda, 22. julij 2020 ob 08:50
Poletna vodna doživetja

Poletna vodna doživetja

Poletje hitro mine, a vsi si želimo, da bi bilo prav vsako posebno in nepozabno. V ta namen smo se strokovne delavke Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona - enota Črešnjevci odločile, da to poletje otrokom ponudimo veliko pestrih dejavnosti, vezanih na tematski sklop Poletna vodna doživetja.

V vročih poletnih dneh se najraje takoj po zajtrku odpravimo na igrišče, kjer pod krošnjami dreves pripravimo razne kotičke: ustvarjalno-likovni, knjižni, konstrukcijski, didaktični. Otroci na igrišču najraje raziskujejo peskovnik, se gugajo in si ob tem prepevajo najljubše pesmi, se igrajo z žogo in se vozijo s poganjalčki.

Ker smo se z otroki v tem poletnem času veliko pogovarjali o morju in živih bitjih, ki živijo tam, smo se odločili, da bomo naš mali vrtec ''spremenili'' v morski svet. Izdelali in ustvarili smo najrazličnejše mavrične ribice, barvite meduze, morske zvezde, školjke, hobotnice, ladjice in še in še. Otroci so bili nad rezultatom navdušeni.

A to še ni vse. Sledil je težko pričakovani dan. Dan, ko je temperatura v vrtcu še bolj narastla in se je odvijala najbolj vroča zabava, ''Zabava pri hobotnici''. Otroci so migali ob poletnih hitih, zabavali so se z baloni in se v foto kotičku nastavljali objektivu z mega morskim okvirjem in hobotnico.

Ksenja Karlo
Vrtec Manka Golarja Gornja Radgona



Več v Najmlajši