Tokrat v Presiki ustavili voznika kombija, ki je prevažal 29 tujcev

Osumljeni bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. julij 2020 ob 08:251
Policija

Policija

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali tri prometne nesreče, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Obravnavali so šest kaznivih dejanj, osem kršitev javnega reda in miru, požar na traktorskem priklopniku in poskus samomora.

Na področju kriminalitete so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Radmožancih, tatvino goriva iz parkiranega tovornega vozila in goljufijio.

V Presiki je bil zaustavljen kombi, katerega je vozil državljan Nizozemske. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v tovornem delu prevaža 29 oseb, ki jih je nezakonito pripeljal v državo. Ugotovljeno je bilo, da gre za 24 državljanov Afganistana in 5 državljank Somalije. Osumljeni bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom. Dan prej so policisti zaustavili kombi s 17 tujci v Veščici.

Javni red in mir je bil kršen petkrat na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju PP G. radgona.

Policija

V Veščici pri Ljutomeru zaustavili voznika kombija, ki je prevažal 17 tujcev




Več v Črna kronika