Večerja z razgledom vabi na posebno doživetje na stolpu Vinarium

Na novinarski konferenci, ki je potekala na razgledni ploščadi, je bila med drugim predstavljena tudi izgradnja 500 m dolgega »zip line-a«, ki bo še dodatno povečal zanimanje za obisk destinacije ter pripeljale nove obiskovalce, ki bodo podaljšali svoje bivanje.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. julij 2020 ob 08:30
Predstavitev Večerje z razgledom na stolpu Vinarium Lendava

Predstavitev Večerje z razgledom na stolpu Vinarium Lendava

Stolp Vinarium, ki je bil letos zaradi epidemije covid19 dobra dva meseca zaprt, nemoteno obratuje od 23. maja naprej. Turistična atrakcija in zgodba o lendavskem uspehu bo letos 2. septembra obeležila svojih prvih pet let obratovanja. Od samih začetkov pa vse do sedaj si ga je ogledalo že več kot 414.000 obiskovalcev, pretežno iz Slovenije in sosednjih držav.

V času po majskem odprtju je opazen predvsem individualni obisk domačih gostov, sedaj v počitnicah tudi obisk družin in manjših skupin. Od januarja do junija letos je zabeleženih za dve tretjini manj obiska kot v primerljivem obdobju lani, kar je posledica več kot dvomesečnega zaprtja stolpa zaradi epidemije. Podobno je tudi z ostalimi turističnimi točkami v Lendavi in seveda s statistiko nočitev, pri čemer gre izpostaviti tudi lendavske terme, ki so znova začele delovati šele v začetku julija.

Stolp Vinarium Lendava, foto: Biserka Sijarič

Stolp Vinarium Lendava znova odpira vrata


Nove atraktivne zgodbe na lokaciji stolpa in vinsko-turistične ceste

Vsaka kriza prinaša s seboj nove priložnosti; tako je župan Občine Lendava Janez Magyar spregovorili o novih izzivih, ki se navezujejo prav na lokacijo stolpa in njenega nadaljnjega razvoja: »Lokacijo stolpa razvijamo z dodatno ponudbo v neposredni bližini, ki bo bolj pisana na kožo mlajši ciljni skupini, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij - v naslednjem letu je namreč v načrtu postavitev »zip-linea«, v dolžini okoli 500 metrov. V Občini Lendava smo dali tudi pobudo za pripravo strategije razvoja turizma v občini Lendava, ki bi jo zasnovali tudi na širšem območju, ki zajema občine v UE Lendava. Gre za razvojni korak naprej in s tem prispevek k razvoju kraja in turistične panoge, ki sodi med najbolj dinamične in prinaša vedno nove izzive in priložnosti.«

Večerja z razgledom je ekskluzivno in posebno doživetje za goste, ki se jim bodo predstavila tudi vrhunska lendavska vina: »Prepričan sem, da je večerja z razgledom uspešna nadgradnja in nadaljevanje zgodbe o stolpu Vinarium, ki bo zagotovo odmevna in bo le še povečala zanimanje za stolp in širšo Lendavo.«, je svoje misli zaključil župan Janez Magyar.

Ekskluzivno kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji

Organizator dogodka Zavod za turizem in razvoj Lendava je k sodelovanju pri sami izvedbi povabil Gostilno Rajh iz Bakovcev, ki je bila uvrščena v prestižni Michelinov gastronomski vodnik.

V.d. direktorja zavoda Rok Petje poudarja, da je namen dogodka ustvariti 5-zvezdično doživetje z lokalnimi kuharskimi mojstri in lokalno pridelanimi sestavinami. V času priprav Slovenije na naziv Evropska gastronomska regija 2021 želi tudi Lendava prispevati k zastavljenim ciljem, zato so v javnem zavodu zasnovali ekskluzivno kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji, ki se bo odražala kot ekskluziven turistični produkt.

Večerja z razgledom se bo pričela pred samim stolpom Vianrium, kjer bodo goste sprejeli v soju prižganih bakel, ter jih pogostili z aperitivom in pozdravom iz kuhinje. Po prihodu vseh gostov na najvišje nadstropje stolpa sledi štirihodni meni. »Na posamezno izvedbo večerje je na razpolago 30 prostih mest in verjamem, da bodo ta mesta hitro zapolnjena. Za ta namen smo vzpostavili spletno stran, kjer lahko obiskovalci in potencialni gostje pridobijo vse dodatne informacije in opravijo rezervacijo,« dodaja Rok Petje.

Štirihodni meni s pridihom tradicije in bližnjega okolja

Večerja zasleduje idejo prestižnega 5-zvezdničnega doživetja. Želja organizatorja je privabiti ljubitelje vrhunske kulinarike v Lendavo, hkrati pa jim ponuditi kratek odmor, z ogledom številnih znamenitostih in prenočiščem v razpršenem hotelu Vinarium. Prav v sodelovanju z lastniki zidanic bodo pripravili skupne pakete nočitve v zidanici in večerje na stolpu, kar bo še povečalo zanimanje za 5-zvezdično doživetje.

Za kulinarično razvajanje gostov bo na razgledni ploščadi stolpa skrbel Leon Pintarič, kuharski šef iz Gostilne Rajh, čigar vodilo je kreirati jedi, katerih recepte črpa iz tradicije domače hiše in bližnjega okolja. Kuharski šef prisega na načela: sezonsko, lahkotno, mladostno in vedno s pridihom tradicije. Predstavil je tudi jedi, ki bo pripravil na stolpu in so odraz njegovih načel, več kot 80 odstotkov lokalnih sestavin prihaja iz lokalnega okolja. Štirihodni degustacijski meni tako predstavljajo naslednje jedi: krema pečenih jajčevcev z bučnim oljem, marinirana postrv v lešnikovem olju, mangalica in dödöli ter za sladico še med, mleko in ajda.

Partner dogodka bo tudi Steklarna Rogaška, saj bodo gostje izbrana vina Lendavskih goric pili v ročno izdelanih kelihih Rogaška.

Gostje lahko večerjo rezervirajo v dveh terminih, in sicer 12. in 13. avgusta, preko spletne strani: www.vecerja.vinarium-lendava.si.

Cena na osebo znaša 69 eur, število mest pa je zaradi prostorskih zmožnosti in spoštovanja higienskih ukrepov omejeno.

Foto: Mediaspeed



Več v Gospodarstvo