Župnijska Karitas Murska Sobota je razdelila čez 10 ton hrane iz Evropskih skladov

Župnijska Karitas Murska Sobota je v svojih prostorih na župnijskem dvorišču razdeljevala hrano iz evropskih blagovnih rezerv, katere so bili deležni brezposelni in drugi pomoči potrebni, ki so se znašli v hudi finančni in materialni stiski

Prlekija-on.net, sobota, 25. julij 2020 ob 14:03
Razdeljevanje hrane Župnijske Karitas MS

Razdeljevanje hrane Župnijske Karitas MS

Župnijska Karitas Murska Sobota povezuje 18 prostovoljk in prostovoljcev ter nekaj podpornih članov, ki se radi vključujejo v vse akcije in projekte, ki jih izvaja Župnijska Karitas skupaj s Škofijsko Karitas Murska Sobota. Soboška Karitas pomaga po svojih močeh vsem, ki so pomoči potrebni. Tako je Župnijska Karitas Murska Sobota v svojih prostorih na župnijskem dvorišču razdeljevala hrano iz evropskih blagovnih rezerv, katere so bili deležni brezposelni in drugi pomoči potrebni, ki so se znašli v hudi finančni in materialni stiski.

Zaradi epidemije so hrano razdeljevali pod strogimi higienskimi in drugimi ukrepi, zaradi razdalje 1,5 metra so posameznikom in družinam živila delili v spodnjih prostorih. Tokrat so delili hrano iz evropskih skladov, in sicer različna živila, kot je olje, testenine, pelati, fižol, mleko, moka in riž. Živila se namreč delijo vsem, ki so pomoči potrebni, ne glede na to ali spadajo v murskosoboško župnijo, in vsem, ki živijo v slabem socialnem okolju.

Župnijska Karitas Murska Sobota si je z leti uredila bazo podatkov o vseh, ki so pomoči potrebni, in sicer so navezali stike s Centrom za socialno delo Murska Sobota in socialnimi delavkami po osnovnih šolah. Živila se delijo trikrat na leto, saj se za pakete živil skupaj prijavita Župnijska Karitas Murska Sobota in Območno združenje Rdečega križa Murska Sobota. V okviru Župnijske Karitas Murska Sobota je za razdeljevanje hrane zadolžena Sonja Horvat. Na zadnjem razdeljevanju živil so razdelili čez 10 ton hrane iz evropskih skladov.

Jože Žerdin



Več v Kultura in izobraževanje