Močno deževje poplavilo ceste, ki so bile neprevozne

Na območju Radencev, Križevcev, Tišine in Murske Sobote je na terenu več gasilskih enot, ki odpravljajo posledice neurja. Odkrilo je tudi več streh in poplavilo objekte.

Prlekija-on.net, torek, 4. avgust 2020 ob 19:36
Predvsem na območju Radencev je močno deževje poplavilo številne ceste

Predvsem na območju Radencev je močno deževje poplavilo številne ceste

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), nas je v torek popoldan ponovno zajelo močno deževje. Predvsem na območju Radencev je močno deževje poplavilo številne ceste. Nekatere ceste med Turjanci in Hrastje-Moto so bile neprevozne, zaradi obilne meteorne vode na cesti. Na območju Radencev, Križevcev, Tišine in Murske Sobote je na terenu več gasilskih enot, ki odpravljajo posledice neurja. Odkrilo je tudi več streh in poplavilo objekte.

Kot navaja Arso, bodo zvečer še nastajale nevihte. Ponoči bo ponekod še občasno deževalo. Zapihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 °C. V sredo bo na zahodu deloma sončno in večinoma suho. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti v vzhodni polovici Slovenije bo občasno še deževalo. Še bo pihal veter severne smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24, na Primorskem do 26 °C.

Neurje v izolskem kampu

Neurja najbolj prizadela Obalo, v torek še možna krajevna neurja


Dež
Radarska slika padavin nad Slovenijo, vir: Arso
Objavil/a Slémênšèk Marko dne Torek, 04. avgust 2020
Poplavljena cesta v Hrastju-Moti

Kapelska cesta Radenci

Objavil/a Tina Kološa dne Torek, 04. avgust 2020
Kapelska cesta v Radencih
Objavil/a Franc Ivanič dne Torek, 04. avgust 2020
Neprevozna cesta v Radencih


Več v Narava