Čez mejo nedovoljeno več tujcev

Na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje so odkrili osem tujcev na tovornem vozilu, v gozdu v bližini prehoda šest tujcev, štirje tujci pa so mejo prestopili, kjer ni mejnega prehoda.

Prlekija-on.net, četrtek, 6. avgust 2020 ob 11:44
Tujci

Tujci

V sredo, ob 8.40, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH odkrili osem skritih tujcev, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Med njimi je bilo šest državljanov Maroka, en Iračan in en Egipčan. Po končanem postopku so jih policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Ob 18.45, so slovenske policiste hrvaški varnostni organi obvestili, da je iz njihovega mejnega prehoda Macelj, v gozd v smeri Slovenije, pobegnilo šest tujcev. Slovenski policisti so takoj blokirali celotno območje in danes ob 5.45, 200 m od Mednarodnega mejnega prehoda Gruškovje, prijeli šest državljanov Maroka. Vse so takoj predali hrvaškim varnostnim organom.

Popoldan pa so imeli policisti PP Gorišnica v postopku štiri tujce, ki so z osebnim avtomobilom italijanskih registrskih oznak, prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili. V vozilu sta bila dva državljana Hrvaške in dva državljana BiH. Hrvata so policisti takoj predali hrvaškim varnostnim organom, državljana BiH pa bodo hrvaški varnostni organi sprejeli danes.



Več v Črna kronika