V soboto številne prometne nesreče, več oseb poškodovanih, 18-letni motorist umrl

V eni prometni nesreči so se poškodovale štiri osebe, v eni je motorist utrpel hudo telesno poškodbo - zlom desne noge in roke... V Dravogradu pa je umrl 18-letni voznik motornega vozila.

Prlekija-on.net, nedelja, 9. avgust 2020 ob 08:45
V soboto se je zgodilo več prometnih nesreč

V soboto se je zgodilo več prometnih nesreč

V soboto, 8. avgusta, se je na sverovzhodu zgodilo več hujših prometnih nesreč s poškodbami udeležencev, tudi hujših. Ob 9.39 sta na Cankarjevi ulici v Lendavi trčili osebni vozili. Ena oseba se je pri tem poškodovala. Posredovali so gasilci iz IGE Nafta Lendava. Do prihoda policije so urejali promet, sanirali kraj izteklih motornih tekočin ter odklopili akumulator.

Ob 10.37 so na Ormoški cesti na Ptuju trčili kombinirano in tri osebna vozila. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, na vozilih odklopili akumulatorje, pomagali pri oskrbi ponesrečencev in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Ptuj so štiri poškodovane osebe odpeljali v SB Ptuj.

Cesta je bila popolnoma zaprta (simbolična fotografija)

V trčenju štirih vozil, štiri osebe poškodovane


Motorist utrpel hudo telesno poškodbo - zlom desne noge in roke

Ob 11.10 sta v naselju Beltinci trčila osebno vozilo in motorno kolo. Motorist je utrpel hude telesne poškodbe. Gasilci PGD Murska Sobota so nudili pomoč reševalcem ter izvajali požarno varovanje. Iz PU Murska Sobota so sporočili, da je vzrok prometne nesreče bilo nepravilno zavijanje v levo voznika osebnega avtomobila. Motorist je pri trčenju utrpel hudo telesno poškodbo - zlom desne noge in roke.

Ob 18.19 sta na cesti v naselju Gorišnica bočno trčila osebno vozilo in motocikel, pri čemer sta se poškodovala motorist in sovoznica. Reševalci NMP Ptuj so poškodovani osebi na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Ptuj. Gasilci PGD Ptuj so na motociklu odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem, posuli iztekle motorne tekočine ter počistili kraj nesreče.

Enega poškodovanca morali rezati iz vozila

Ob 21.09 sta na relaciji Murska Sobota-Vanča vas, občina Murska Sobota, trčili osebnih vozili, ki sta po trčenju pristali v obcestnem jarku, pri tem je eno vozilo pristalo na boku. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, enega poškodovanca izrezali iz vozila in ga predali reševalcem ZD Murska Sobota.

V trčenju umrl voznik motornega kolesa

Hujša nesreča se je zgodila pri Dravogradu, kjer je en udeleženec umrl. Ob 23.55 se je v Bukovski vasi, občina Dravograd, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in gasilci PGD Slovenj Gradec so odklopili akumulator, pomagali reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi ponesrečenca, osvetljevali kraj dogodka in pomagali vlečni službi pri nalaganju motorja. Motorist je zaradi hudih poškodb umrl na kraju dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. Kot so so sporočili s Policijske uprave Celje, je šlo za 18-letnika.

Ob 5.23 pa se je na avtocesti Dragučova smer Pernica, pri naselju Vosek v občini Pesnica zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, posipali iztekle tekočine, izklopili akumulator in vozilo postavili na kolesa.

Prometna nesreča

Bočno trčila osebno in motorno vozilo




Več v Črna kronika