Med Ključarovci in Lukavci padel kolesar, ki je bil krepko pod vplivom alkohola

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,10 mg/l alkohola. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog.

Prlekija-on.net, torek, 11. avgust 2020 ob 13:40
V ponedeljek so bili trije kolesarji lahko telesno poškodovani

V ponedeljek so bili trije kolesarji lahko telesno poškodovani

Včeraj, okrog 7.30 uri je v Murski Soboti kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik, ter se zaletel v drog semaforja. Kolesar se je lahko telesno poškodoval. Zoper kolesarja sledi hitri postopek z odločbo zaradi povzročitve prometne nesreče.

Okrog 14. ure je v Murski Soboti na prehodu za pešce in kolesarje, voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarja, ki je pravilno prečkal vozišče. Kolesar se je v trčenju lahko telesno poškodoval in je zdravniško pomoč poiskal sam. Vozniku osebnega avtomobila je bil izdan plačilni nalog.

Malo po 14. uri pa se je po naselju Ključarovci v smeri naselja Lukavci peljal kolesar in padel, ter se lahko telesno poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,10 mg/l alkohola. Kolesarju je bil izdan plačilni nalog.

Kolesarji med najbolj ogroženo in izpostavljeno skupino prometnih udeležencev

"Kolesarji previdno! Poskrbite za svojo varnost, saj ste poleg pešcev in motoristov najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev. V približno polovici primerov ste tudi sami povzročitelji nesreč zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, ko kolesarite preblizu roba ceste ali celo po nasprotni polovici, vožnje pod vplivom alkohola, neupoštevanja pravil o prednosti, pogostokrat pa tudi hitrosti ne prilagodite stanju in lastnostim ceste, še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom," ob tem sporočajo iz PU Murska Sobota, ostale udeležence pa pozivajo naj bodo pozorni na kolesarje še posebej na otroke in starejše.

Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost, pri čemer dosledno upoštevajte prometna pravila in uporabljajte kolesarsko čelado.