Iz kletnih prostorov odtujil sedem koles in okrog 30 kg bakra

Neznanec je stanovalce stanovanjskega bloka oškodoval za okrog 8.000 evrov.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. avgust 2020 ob 14:02
Neznanec je ukradel sedem koles

Neznanec je ukradel sedem koles

Neznani storilec je v času od 11.8. od 20. ure do 12.8.2020 do 10. ure na neugotovljen način prišel v notranjost zaklenjenga stanovanjskega bloka na Župančičevi ulici v Lendavi in iz kletnih prostorov odtujil sedem koles in okrog 30 kg bakra. Nastalo je za okrog 8.000 evrov škode.

Na splošno se število tatvin koles poveča v poletnih mesecih, ko oškodovanci največ uporabljajo svoja kolesa. Policisti ugotavljajo, da storilci izkoriščajo predvsem trenutke nepazljivosti oškodovancev, ko kolesa ne zaklenejo oz. ga primerno zavarujejo. Kazniva dejanja tatvin koles na območju PU Murska Sobota so razpršena, vsekakor pa imajo storilci več priložnosti na mestih, kjer je več koles, ki niso v varovanem ali ograjenem prostoru.

Najbolj priljubljene točke pri tatvini koles na območju PU Murska Sobota so kolesarnice in dvorišča pri stanovanjskih blokih v Murski Soboti in Lendavi. Prav tako se izvajajo priložnostne tatvine z dvorišč stanovanjskih hiš, kjer so na vidnih mestih nezavarovana kolesa, vendar tu lokacij ni mogoče določiti. Zato je zelo pomembno preventivno obnašanje njihovih lastnikov in uporabnikov.

Ugotavljajo, da oškodovanci ob prijavi tatvine kolesa vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj.



Več v Črna kronika