Zajelo nas je močno deževje in veter

Arso je izdal tudi opozorilo, da danes zvečer in v prvi polovici noči na petek predvsem na severovzhodu Slovenije obstaja možnost za pojav krajevnih neurij.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. avgust 2020 ob 19:30
Strele nad Ljutomerom

Strele nad Ljutomerom

S severa je zvečer nad naše kraje prišla nevihtna celica, ki je na jugu Avstrije že poskrbela tudi za točo in močne nalive. Tudi pri nas je obstajala možnost toče, ponekod je padala manjša sodra. Je pa nas zajel močan veter in močno deževje. Spodaj je nekaj fotografij nevihte iz Apaškega območja pri Gornji Radgoni (foto Tina Novak) ter neurja v Ljutomeru.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bodo zvečer in v prvi polovici noči predvsem v severni polovici Slovenije še pojavljale plohe in nevihte, kakšna je lahko tudi močnejša. Nato se bo ozračje umirilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20 °C. Arso je izdal tudi opozorilo, da danes zvečer in v prvi polovici noči na petek predvsem na severovzhodu Slovenije obstaja možnost za pojav krajevnih neurij.

Verjetnost toče
Obstaja možnost toče, vir: Arso

V petek bo sprva še deloma sončno, sredi dneva, popoldne in v noči na soboto pa spremenljivo oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Možni bodo krajevni nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem do 31 °C.

V soboto dopoldne se bo od zahoda delno jasnilo. Popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj ploh in neviht. V nedeljo in ponedeljek bo večinoma sončno s kakšno popoldansko ploho ali nevihto.

Radarska slika padavin



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Narava