Vegi kuhinja v Knjižnici Ormož

Iskreni gostinec Aleš Žganjar iz Zavod NA nam je povedal, kakšen je koncept njegovega iskrenega gostinstva in svojo življenjsko zgodbo, ki ga je pripeljala do tega.

Prlekija-on.net, petek, 14. avgust 2020 ob 15:29
Vegi kuhinja v Knjižnici Ormož

Vegi kuhinja v Knjižnici Ormož

V Knjižnici Ormož smo se na tokratnem Četrkovem zelenem popoldnevu, 13. avgusta, na letni knjižnični terasi, prepustili kulinaričnim užitkom vegetarijanske kuhinje.

Iskreni gostinec Aleš Žganjar iz Zavod NA nam je povedal, kakšen je koncept njegovega iskrenega gostinstva in svojo življenjsko zgodbo, ki ga je pripeljala do tega. Mladi kuhar si z novimi izzivi prizadeva popestriti lokalno kulinariko s svežimi idejami. Sam pravi, da je ljudem treba ponuditi okusno in hkrati kvalitetno svežo hrano, ki je dostopna vsem ljudem.

V poletnih mesecih, ko nam domači vrtovi ponujajo obilo zelenjave in sadja, je idealen čas za ustvarjanje v kuhinji. Iskreni gostinec nam je v ta namen pripravil različne vegetarijanske jedi, od kremne zelenjavne juhe, solate z domačim prelivom do sladic. Sladokusce je v tem vročem popoldnevu navdušil kar z dvema sladicama, z malinovo strjenko ter slivovim sladoledom. Skupaj z obiskovalci smo njegove kuharske kreacije tudi pokušali in bili navdušeni nad njihovim okusom. Med kuhanjem nam je podal številne kuharske nasvete, ki nam bodo zagotovo olajšali nadaljnjo kuho.

Jana Petek in Petra Janežič, 
Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje