Štajerska varda v začetku septembra napoveduje tabor na treh lokacijah v ormoški občini

Kot so zapisali, naj bi tabor zaradi velikega zanimanja, potekal predvidoma na treh različnih lokacijah v občini Ormož: na Kogu, v Mihovcih pri Veliki Nedelji in v Cerovcu Stanka Vraza.

Prlekija-on.net, sreda, 19. avgust 2020 ob 16:039
Tabor napovedujejo na treh lokacijah, tudi v Mihovcih pri Veliki Nedelji

Tabor napovedujejo na treh lokacijah, tudi v Mihovcih pri Veliki Nedelji

O delovanju Štajerske varde na območju Prlekije se je letos že precej pisalo. Kot je znano, je Občinski svet Občine Ormož na junijski seji obravnaval predlog največje nestrankarske svetniške skupine Gradimo prihodnost skupaj (GPS) o delovanju Štajerske varde na območju ormoške občine. Takrat so soglasno izglasovali sklep, s katerim so obsodili delovanje Štajerske varde in drugih podobnih skupin na območju občine Ormož ter hkrati pozvali vlado in pristojne institucije, da nemudoma ukrepajo. S tem so postali prva občina v Republiki Sloveniji, ki je javno s sklepom izrekla negostoljubnost paravojaškim formacijam.

A so v vardi hitro zatem sprejeti sklep OS Občine Ormož označili kot "protizakonsko in protiustavno delovanje" ter med drugim napovedali, da bo Štajerska varda to poletje organizirala tabor na območju občine Ormož. To so sedaj tudi javno naznanili.

Varda je ormoški občini po sklepu občinskega sveta nezaželena

Kljub nezaželenosti v ormoški občini, varda tam napoveduje svoj tabor


Tabor naj bi bil na treh lokacijah

"Štajerska varda organizira 3. letošnji tabor v občini Ormož, ki bo potekal od petka 4. 9. 2020 do nedelje 6. 9. 2020. Zaradi velikega zanimanja, bo tabor predvidoma na treh različnih lokacijah v občini Ormož: na Kogu, v Mihovcih pri Veliki Nedelji in v Cerovcu Stanka Vraza," so ob tem zapisali na svoji Facebook strani ter pozvali tudi občinske svetnike, da se jim pridružijo.

"Dobrodošli ste vsi novaki in seveda Vardi. Vljudno vabljeni ste tudi vsi svetniki občinskega sveta Ormož, da se boste lahko na lastne oči prepričali, koga vse ste razglasili za nezaželene v vaši občini. V Prlekiji, na Štajerskem in v Sloveniji nacistične hitlerjanske metode niso zaželene! Zedinjeni zmoremo vse! Od zmage do zmage - naprej! Osti jarej!" so še ob tem zapisali na svoji Facebook strani.

Štajerska varda organizira 3. letošnji tabor v občini Ormož, ki bo potekal od petka 4. 9. 2020 do nedelje 6. 9. 2020....

Objavil/a Slovenska VARDA - civilna iniciativa dne Sreda, 19. avgust 2020

Ovadili nekatere ormoške svetnike in posameznike

Štajerska varda je sicer pred kratkim kazensko ovadila nekatere ormoške svetnike in posameznike, med drugim svetnikom očitajo zlorabo uradnega položaja in uradnih pravic, javno spodbujanje sovraštva in obrekovanje.

OS Občine Ormož je na junijski seji izglasovali sklep, s katerim so obsodili delovanje Štajerske varde

Štajerska varda kazensko ovadila nekatere ormoške svetnike in posameznike




Več v Politika