Boris Onišak – slovenska zgodba o uspehu

»Svetovni prvak« v nekirurškem pomlajevanju obraza, Boris Onišak, nam je povedal veliko zanimivega o svojem delu, pred našo kamero pa je opravil tudi lepotni poseg.

Prlekija-on.net, nedelja, 23. avgust 2020 ob 09:31
Z Borisom Onišakom se je pogovarjala Svetlana Oletič

Z Borisom Onišakom se je pogovarjala Svetlana Oletič

Boris Onišak, fantič iz vasice Križevci pri Ljutomeru, se je nekoč zaljubil v odbojko in začel zavzeto trenirati. V nadaljnjem je igral za ekipo 1.A slovenske lige. Mogoče mu je ravno ta zavzetost in discipliniranost pomagala na njegovi življenjski poti.

Želel je postati učitelj, zato se je vpisal na Gimnazijo Murska Sobota, pedagoško smer. V tretjem letniku je začel razmišljati o medicini in je dobil željo, da bi se potem vrnil v domači kraj in bi delal kot zdravnik splošne medicine. Med študijem je ugotovil, da ga najbolj veseli delo na oddelku za bolezni ušes, nosu in grla, ker se mu je zdelo karseda dinamično in operativno.

Od brezplačnih kongresov do lastnih štirih estetsko medicinskih centrov

Po končanem študiju se je zaposlil v Splošni bolnišnici Murska Sobota kot otorinolaringolog. Pozneje je začel izvajati estetske posege, ker ga je to področje že začelo zanimati v srednji šoli. Takrat še ni mogel opraviti specializacije iz fine estetike na svoji bolnišnici, ker v murskosoboški bolnici ni bilo tovrstnega specialista. Tako se je udeležil kongresa na Madžarskem, kjer so takrat za t. i. vzhodni blok izvajali delavnice za estetsko kirurgijo. Tam je spoznal priznanega evropskega kirurga za estetiko obraza iz Milana Pietra Palma, predsednika evropske akademije za obrazno estetsko kirurgijo (European Academy of Facial Plastic Surgery), ki je enkrat na leto pripravljal brezplačne delavnice v Milanu. Vsa štiri mesta so bila zasedena, a je Boris imel srečo, ker je ena ženska odpovedala svoje sodelovanje. V Milanu je med drugim spoznal tudi predstojnika ORL-klinike v Münchnu Alexandra Berghausa.

Udeleževal se je mnogih kongresov v Evropi, po možnosti brezplačnih, ker je bil brez denarja in ni imel vplivnih staršev, ki bi mu to omogočili. Na enem kongresu je spoznal profesorja Krisa S. Moa, predstojnika klinike za estetsko, rekonstruktivno in onkološko kirurgijo obraza in vratu na Univerzi v Washingtonu. Tako kot je njegov predhodni mentor imel ženo s Hrvaške, je ta imel babico iz Slovenije in sta takoj navezala stike. Povabil ga je v svojo kliniko Seatle in Boris je sprejel povabilo. Ko pa je prispel z letalom v to velikansko mesto, ga je presenetil nesrečni pripetljaj, pri katerem je tudi morala posredovati seatlška policija. Ponoči se njegov mentor ni odzival na telefon, tako mu ni ostalo nič drugega, kot da se znajde sam in je s svojimi prihranki prespal v bližnjem hotelu.

To so bili njegovi nadobudni začetki. Sedaj je ustanovitelj štirih estetsko medicinskih centrov v Mariboru, Ljubljani, Moravskih Toplicah in Portorožu. Živi v Mariboru, ampak pogreša domače kraje, včasih še pride sem in odigra kakšen rekreativni turnir v odbojki na mivki.

V svojem življenju je opravil že preko 1.300 estetskih, lepotnih popravkov nosu, ki se štejejo v estetski kirurgiji kot najbolj zahtevne. Če se zgodi kakšna napaka pri korekciji ušes ali prsi, to še nekako lahko prikrijemo, nos pa se nahaja na sredini obraza in ga ni mogoče prekriti. Čez nos še gredo dihalne poti, ki jih lahko hitro poškodujemo, če se dela loti nestrokovnjak s tega področja. Včasih je Boris Onišak že moral popravljati nosove, ki so jih operirali drugi estetski kirurgi.

»Svetovni prvak« v nekirurškem pomlajevanju obraza

V današnjem času se je miselnost ljudi glede lepotnih posegov zelo spremenila. Med temi posegi prednjači pomlajevanje obraza tako s hialuronsko kislino kot z botoksom. Kot vemo, je botoks primeren za zgornjo tretjino obraza in je v svoji osnovi zdravilo, ki se včasih daje tudi otrokom. Hialuronska kislina pa je primerna samo za spodnji dve tretjini obraza. Boris Onišak zagovarja tudi nekirurške metode pomlajevanja obraza. Ravno na ta način je oktobra lani s fotografijami Oriane Girotto, na obrazu katere so izvajali različne pomlajevalne metode oziroma tehnike, zasedel prvo mesto za nekirurško pomlajevanje obraza leta 2019. Tako je dejansko postal svetovni prvak v nekirurškem pomlajevanju obraza. O tem je posnet tudi video, ki si ga lahko ogledate na njegovi spletni strani. Poleg tega na spletni strani lahko najdete videe, ki prikazujejo, kako je opravil dobrodelni estetski poseg, kako je študentki iz Srbije popravil nos in ji s tem uresničil sanje ter izboljšal kakovost življenja.

Lepota mu ni tuja, dvakrat je bil tudi v komisiji za izbor za Miss Slovenije Mogoče je ravno zato moto njegovega estetsko medicinskega centra Vaši lepoti dajemo novo priložnost. Trenutno je v njegovem centru oziroma v vseh štirih ordinacijah zaposlenih deset zdravnikov in še dvakrat toliko drugih, ki opravljajo različne druge storitve.

Z Borisom se je pred kratkim pogovarjala Svetlana Oletič, kjer nam je povedal veliko zanimivega o svojem delu, pred kamero pa je opravil tudi lepotni poseg. Več pa v videu intervjuju.



Več v Gospodarstvo