Zakaj v Destrniku še niso uredili želenih Term Gaja?

V manjši občini v okolici Ptuja, v Destrniku, si že več kot desetletje želijo urediti večje kopališče. Zajetje termalne vode imajo. Kje se je torej zataknilo?

Aleksandra Papež, petek, 28. avgust 2020 ob 08:39
Okolica bivšega glinokopa in opekarniškega dimnika primerna tudi za sprehod

Okolica bivšega glinokopa in opekarniškega dimnika primerna tudi za sprehod

Na Občini Destrnik so po 10 letih ponovno zagnali dela za potrebe projekta Terme Gaja na svojem območju.

Pred več kot 15 leti je Občina Destrnik odkupila zemljišča od bivše Okrajne opekarne Janežovci (delujoče od leta 1948 do okoli leta 1981) in od zasebnih lastnikov (skupaj okoli 8 hektarjev) ter optimistično zagrizla v najboljši možen izkoristek naravnih virov na svojem območju.

»Leta 2004 smo na državnem razpisu pridobili sredstva in naredili nekaj več kot 800 metrov globoko vrtino ter z njo dosegli biotermalno vodo, ki ima 45 stopinj Celzija.« razloži župan občine Franc Pukšič, ki je pred leti s projektom tudi začel, a se je le-ta ob preteku njegovega takratnega županskega mandata ustavil.

»Veseli smo, da smo pridobili tudi podporo zasebnega soinvestitorja, da je izdelana celotna projektna dokumentacija in je bil projekt že predstavljen na ministrstvu ter so se pripravljalna dela urejanja in očiščevanja zemljišč končno pričela.« še doda Pukšič.

Najvidneje se dela odvijajo v okolici dimnika bivše opekarne in nekdanjega glinokopa (domačini ga najbolje poznajo pod imenom Ciglenca), ki v poletnih dneh ob koncih tedna vabita tudi k mirnemu sprehodu.



Več v Gospodarstvo