V Ormožu je bilo pestro

Skupaj so podprli lokalne ponudnike in podjetnike in z lahkim, sproščenim korakom stopili novemu šolskemu letu naproti.

Prlekija-on.net, sobota, 29. avgust 2020 ob 10:23
Festival Mladi Ormož

Festival Mladi Ormož

V petek, 28. avgusta, je v okviru projekta Mladi Ormož, Ljudska univerza Ormož v sodelovanju z Mladinskim centrom Ormož in Mrežnim podjetniškim inkubatorjem Ormož organizirala festival Mladi Ormož.

Namen festivala je spodbujanje podjetništva med mladimi, spoznavanje uspešnih lokalnih podjetnikov in mreženje z njimi. Z operacijo Mladi Ormož, ki se izvaja od 1. 8. 2020 do 31. 7. 2021, se želi mlade spodbuditi k doseganju veščin, kompetenc, znanj in izkušenj, na podlagi katerih bodo lahko bolj samostojno živeli in delovali.

Skozi operacijo se bo oblikovala strategija za mlade v občini Ormož, mladim katerih poklicna pot še ni začrtana se bodo praktično predstavili poklici na celotnem področju LAS Upravne enote Ormož, izvajale se bodo različne delavnice za mlade in organizirali dogodki za mlade, na katerih se bodo s svojimi izdelki in ponudbo predstavljali lokalni podjetniki.

V petek so se na stojnicah predstavili mladi lokalni podjetniki, predstavila se je tudi ognjena artistka Danijela Kraševec iz ekipe Fire art. Uvodno pevsko točko sta izvedli mladi talentirani ormoški pevki Iza Korpar in Neža Kralj, za nadaljnjo večerno zabavo pa je poskrbela mlada rock skupina Take off. Timon Grabovac, študent fizike iz Ormoža pa je ob tem pripravil zanimiv kviz.

Program se je pričel že dopoldan, ko sta Ljudska univerza Ormož in Mrežni podjetniški inkubator Ormož pripravila info točko. Popoldan pa se je odvijal kulturni program s predstavitvijo zbornika Kreantena, odprli so razstavo koncertnih fotografij in predstavili mlade podjetnike. Predstavili so se lokalni podjetniki in ponudniki Loksse shoes na katere prisega celo Nika Zorjan, S Vino, ki je vsem ponudil okusno kapljico, Športna šola DADA je prisotne navduševala nad gibanjem, Hi bags&backpacks za katere marsikdo ne verjame, da nastajajo pri nas, Flying Rodeo, ki ima eno izmed treh najboljših električnih desk za deskanje po vodi na svetu, LEONA lepotni studio pri kateri vsak postane še lepši, Center ponovne uporabe, kjer si kavo lahko kuhate sami ter Klub ormoških študentov, ki je vedno za akcijo. Podjetniki so se predstavljali skozi celoten dogodek, poskrbeli so, da je bilo zanimivo, pripravili so tudi različne nagradne igre, degustacije... Za hrano in pijačo so poskrbeli Zavod NA, G - Spot in LocoRoll.

Sledila sta kviz in atraktivna ognjena plesna točka, nato pa še večerni koncert.

Zaradi stanja s COVID-19 so zbrani upoštevali vse aktualne preventivne ukrepe.

Foto: Špela Jambriško

Predstavitev operacije Mladi Ormož

Mlade v Ormožu bodo spodbujali k aktivnejšemu vključevanju v družbo




Več v Družabno