Leljak napovedal odstop, če Titova cesta ostane. »Tu koraka nazaj ni.«

Sprašuje se tudi kako naprej? Iz njegovega zapisa je namreč razvidno, da je bil verbalno napaden, prejšnji teden pa da so mu »poscali in pobruhali avto, na koncu ga še zalili s pivom.«

Prlekija-on.net, nedelja, 30. avgust 2020 ob 08:425
Roman Leljak

Roman Leljak

Občinski svet Občine Radenci je na zadnji 16. občinski seji potrdil referendum glede vprašanja Titove ceste ter še pet drugih vprašanj. Ravno zaradi Titove ceste je v zadnjih mesecih v Radencih najbolj burno. Župan Občine Radenci Roman Leljak je že na sami seji napovedal, da bo dan po referendumu, ki bo 25. oktobra, sklical sejo, kjer bo na dnevnem redu tudi odstop župana. Kot je povedal, bo točko z dnevnega reda umaknil v primeru, "če bo referendum uspel in Tita v Radencih več ne bomo imeli". Celotno sejo si lahko ogledate v spodnjem videu.

V soboto je na svojem Facebook profilu to še enkrat napovedal. "Kaj se bo zgodilo 25.10, ne vem! Odstopil bom, če Titova cesta ostane. Tu koraka nazaj ni."

Župan ima dovolj

Ob tem se je vprašal tudi kako naprej? Iz zapisa je namreč razvidno, da je bil verbalno napaden, v incidentu pa je posredovala tudi policija.

"V Radencih očitno postajam nezaželen. Vse glasnejši so tisti, ki so vodili občino 20 let. Na žalost je Titova cesta samo izgovor. Verjetno je lahko dobiti podpornike, ki Tita razumejo kot božanstvo. S tem nekaterim dajejo voljo za politični preobrat nazaj - tako kot je bilo," je med drugim zapisal Leljak.

V nadaljevanju je zapisal še, da se več ne počuti preveč varno. "Megli tudi vse projekte, ki smo jih zastavili za letos in naslednje leto. Verjetno ne bi bilo prav, da podpisujem projekte in s tem nalagam breme novemu županu. Čakati? Novi župan bo izvoljen spomladi. Res ne vem. Vem samo to, da se ne počutim preveč varno," je še zapisal ter dodal, da so mu "prejšnji teden poscali in pobruhali avto, na koncu ga še zalili s pivom. In sicer na parkingu Športnega centra, med tem, ko sem imel pogovor z občani na Murskem vrhu. Peljal me je podžupan, avto je ostal na parkingu. Res mi je dovolj."

Kako naprej? Sinoči sem ob 20.15 klican s strani vodje nogometne šole, da se oglasim na igrišču zaradi delovne ograje,...

Objavil/a Roman Leljak dne Sobota, 29. avgust 2020


Več v Politika