Nagradna igra: Ogrevanje s solarnimi sistemi

Odgovorite na nagradno vprašanje in osvojite darilni bon za 100€

Prlekija-on.net, sreda, 30. marec 2011 ob 08:007
Solarni sistemi Solarix, foto: www.solarix.si

Solarni sistemi Solarix, foto: www.solarix.si

V sodelovanju s podjetjem Solarni sistemi Solarix, pripravljamo nagradno igro, kjer lahko dobite darilni bon v vrednosti 100€ pri nakupu solarnega sistema. Vsi sodelujoči pa boste dobili tudi tolažilne nagrade: promocijski artikli Solarix (majica, kapa, denarnice, ...). Odgovorite na vprašanje in z malo sreče lahko izžrebamo prav vas. Za odgovor si pomagajte s spodnjim člankom ter obiščite uradno spletno stran podjetja.

Solarni sistemi se uporabljajo za segrevanje tople vode ter za ogrevanje objektov. Gre za aktivno obliko izkoriščanja sončne energije, ki spada med obnovljive vire energije. Solarni sistemi so tehnološko dovršeni in ekološko prijazni proizvodi za pridobivanje in pretvorbo sončne energije v toploto. Sončni kolektorji (SSE) pokrijejo do 85% potreb po topli sanitarni vodi in do 40% potreb pri ogrevanju prostorov.

Posamezni sistemi se med seboj razlikujejo predvsem po vrsti kolektorjev (ploščati kolektorji, vakuumski cevni kolektorji, vakuumski cevni kolektorji z direktnim prenosom, vakuumski heat pipe kolektorji. (Za heat pipe kolektorje še ne obstaja primeren slovenski izraz, še najbližje temu je izraz superprevodne toplotne cevi.)) ter velikosti hranilnika vode, cel sistem pa je prilagojen številu uporabnikov ter glede na objekt v katerem se vgrajuje. Največja razlika med njimi je v tem, da imajo vakuumski SSE v notranjosti veliko nižji tlak od zračnega ter s tem višji izkoristek.

Solarni sistemi v veliki meri nadomestijo delovanje obstoječih sistemov ogrevanja (plin, olje, les). Princip delovanja solarnih sistemov je v izrabi sončne energije preko kolektorjev, ki so zbirnik sončnih žarkov. Skozi grelni medij se toplota distribuira v sistem in s tem neposredno ogreva sanitarno vode v hranilniku. Kadar je zmogljivost sončni kolektorji zmanjšana zaradi neugodnih vremenskih vplivov, se v hranilniku vklopi električni grelec in dogreje vodo glede na izbrano temperaturo na regulaciji.

Glavni sestavni deli solarnih sistemov so sprejemniki sončne energije (SSE - sončni kolektorji) ter zalogovnik vode. SSE zbirajo energijo sonca v vodo v ceveh ter preko medija po ceveh prenese toploto v hranilnik toplote - zalogovnik. Od tam se segreta voda uporablja za namen ogrevanja prostorov ali sanitarne vode. Pomemben člen v tem sistemu je tudi regulacija s termostatom, ki uravnava pravilno delovanje.

Solarni sistemi so primerni za gospodinjstva (eno ali več družinske stavbe), počitniške hiše, v različnih obrtnih objektih (gostišča, hoteli, delavnice), v športnih objektih, pa tudi za ogrevanje vode v bazenih.

Solarix Vam pri tem ponuja odlično rešitev, vabimo Vas, da si ogledate podrobnejšo ponudbo na naši spletni strani www.solarix.si.

Nagradna igra traja do 24. aprila, ko bomo izžrebali nagrajence in podelili nagrade. Odgovorite na nagradno vprašanje in nagrada bo morda vaša.

Nagrada za pravilen odgovor:
1-3 nagrada: Darilni bon v vrednosti 100€ pri nakupu solarnega sistema
Vsi sodelujoči dobijo tudi tolažilne nagrade: promocijski artikli Solarix (majica, kapa, denarnice, ...)

Vprašanje:
Koliko energije za pripravo sanitarne vode je letno možno prihraniti s solarnim sistemom Solarix?
a) 20%
b) 70-85%
c) 100%

Pogoji za sodelovanje v nagradni igri:
  • v nagradni igri lahko sodelujejo samo registrirani uporabniki portala,
  • vsak uporabnik lahko sodeluje samo enkrat (1 uporabniško ime, 1 IP naslov),
  • upoštevani bodo samo odgovori, ki bodo poslani preko spodnjega obrazca.
Postopek za sodelovanje v nagradni igri:
  • če še nimate svojega računa, se registrirajte,
  • zgoraj desno pod Prijava se prijavite v sistem,
  • v tem članku odgovorite na vprašanje tako, da v okence vpišete odgovor in kliknete Pošlji.
Pred sodelovanjem v nagradni igri si preberite tudi Pravila uporabe. Za dodatna vprašanja nas lahko kontaktirate.


Več v Nagradne igre

Moč glasbe nas združuje

Moč glasbe nas bo ponovno združila v Lenartu

petek, 16. marec 2018 ob 08:38
Bujta repa

Znan je program 61. Bujte repe

sreda, 21. februar 2018 ob 15:24