Znan je program 61. Bujte repe

Letošnja, že 61. Bujta repa bo v Festivalni dvorani v Ljubljani, v sredo, 7. marca 2018

Prlekija-on.net, sreda, 21. februar 2018 ob 15:24
Bujta repa

Bujta repa

Klub prekmurskih študentov v sredo, 7. marca 2018, pripravlja tradicionalno zabavo za študente in ostalo mladino. Letošnja, že 61. Bujta repa bo v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Prireditev se bo pričela ob 19. uri z večerjo, ki bo trajala do 22. ure, nato pa bo sledila sproščena zabava. Obiskovalce bodo zabavali štirje izjemni bendi, ki bodo zagotovo poskrbeli za nepozaben večer.

Že ob večerji bo gostom zaigrala 5-članska zasedba, ki nastopa pod imenom Prašnati, njeni člani pa vanjo prinašajo izkušnje v različnih glasbenih zvrsteh. S cimbalami, saksofonom, harmoniko, z bobnom in s kontrabasom pričarajo mešanico panonskih in urbanih zvokov z nekoliko kavarniškega ali celo džezovskega pridiha. Čeprav igrajo znane in preverjene skladbe, jim dodajajo tudi ščepec nevsakdanjosti in hudomušnosti.

Program se bo nadaljeval s skupino Kontrabant. Skupina deluje že vse od leta 1994. Neguje in združuje kakovostno akustično etno, folk, country in druge zvrsti glasbe v slovenskem, madžarskem, srbohrvaškem, romskem, židovskem in angleškem jeziku ter s pridihom teh tako različnih kultur navdušuje obiskovalce prireditev že vrsto red.

Naslednja se bo predstavila glasbena skupina Tabu. Ravno letos praznujejo 20. obletnico obstoja. So sinonim za slovenski rock, popularnost, visoka mesta na lestvicah in glasbene nagrade. Uspelo jim je prodreti tudi na glasbeno sceno v sosednjih in bližnjih državah ter veljajo za vrhunski odrski bend, ki s svojimi 110 % energije nikoli ne razočarajo občinstva.

Večer se bo zaključil s hrvaško skupino Leteći odred. Skupino je leta 1991 ustanovil pevec, skladatelj in tekstopisec, Denis Dumančić. Od takrat so izdali enajst albumov in nastopili na številnih koncertih in festivalih. S svojimi hiti, kot je na primer Sanjao sam moju ružicu, so dosegli velik uspeh in prepoznavnost na celotnem območju bivše Jugoslavije. Prav gotovo tudi ob tem bendu obiskovalci Bujte repe ne bodo ostali ravnodušni.

Študentje si lahko svojo vstopnico zagotovijo za 5 €, cena neštudentske vstopnice pa znaša 8 €. Na dan dogodka bo cena vstopnic za vse enaka, in sicer 10 €. Tudi cena večerje za vse znaša 5 €.

Do Ljubljane bo organiziran tudi avtobusni prevoz, in sicer iz Murske Sobote in Maribora, če bo vsaj 10 prijavljenih pa tudi iz Lendave. Odhod iz Murske Sobote bo ob 16.00 iz Maribora pa ob 16.45, povratek iz Ljubljane pa bo ob 3.45. Cena avtobusne vozovnice do Ljubljane in nazaj je 8 €, kupijo pa se lahko najpozneje do petka, 2. marca 2018, oziroma do zapolnitve mest.

Prodajna mesta ter vse informacije o prireditvi najdete tudi na novi spletni strani www.bujtarepa.si.

Za koncert podarjamo tudi štiri vstopnice, nagradna igra pa poteka na Facebook strani Prlekija-on.net. Pred sodelovanjem si preberite tudi pravila uporabe.Več v Družabno