Vozniku zasegli drogo in leseno palico, ki je prirejena za napad

Policist je zaradi suma, da je oseba vozila pod vplivom prepovedanih drog, vozniku odredil hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v slini, kateri je bil pozitiven na prepovedano drogo.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. september 2020 ob 21:02
Zasežena palica, foto: PP Gorišnica

Zasežena palica, foto: PP Gorišnica

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je v sredo, 2. septembra, ob 20.13 v naselju Zagojiči ustavila voznika osebnega vozila iz okolice Markovcev. V postopku sta bili osebi zasežena PVC vrečka s posušenimi rastlinskimi delci za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo (konoplja) ter lesena palica, ki je prirejena za napad.

Policist je zaradi suma, da je oseba vozila pod vplivom prepovedanih drog, vozniku odredil hitri test za ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog v slini, kateri je bil pozitiven na prepovedano drogo. Zaradi suma, da vozi pod vplivom drog, mu je policist odredil strokovni pregled, katerega pa je voznik odklonil.

Policist je vozniku začasno odvzel vozniško dovoljenje in na Okrajno sodišče na Ptuju podal obdolžilni predlog.

Po opravljenem preliminarnem testiranju snovi bo prekrškovni organ PP Gorišnica, če se bo potrdilo, da je zasežena snov prepovedana droga, izdal odločbo o prekršku, s katero mu bo prepovedano drogo in palico odvzel.



Več v Črna kronika