Varda se je ta konec tedna zbrala na taboru v Prlekiji

Štajerska varda v dneh od 4. do 6. septembra v Prlekiji organizira »Vseslovenski tabor v Ormožu«, kot so ga poimenovali.

Prlekija-on.net, sobota, 5. september 2020 ob 08:4110
Štajerska varda na taboru v Prlekiji

Štajerska varda na taboru v Prlekiji

Štajerska varda v dneh od 4. do 6. septembra v Prlekiji organizira "Vseslovenski tabor v Ormožu", kot so ga poimenovali. Zainteresirane kandidate so preko družbenih omrežij vabili, da se jim pridružijo "na spoznavanju različnih veščin iz skupinskega dela, orientacije, komunikacije, opazovanja in premikanja po terenu." Ob tem so tudi zapisali, da nudijo pomoč prizadetim od neurja iz občine Ormož in okolice. "Na taboru bo mogoče dobiti uniformo in poskrbljeno bo za hrano, vodo in za majhno število šotorov. Ostalo si morate priskrbeti sami," so še zapisali ter dodali seznam opreme, ki jo udeleženci potrebujejo.

VSESLOVENSKI TABOR V ORMOŽU 4.- 6. SEPTEMBRA 2020 Še nekaj dni nas loči od tabora. Pošljite vaše ime in priimek, ter...

Objavil/a Slovenska VARDA - civilna iniciativa dne Ponedeljek, 31. avgust 2020
Tabor napovedujejo na treh lokacijah, tudi v Mihovcih pri Veliki Nedelji

Štajerska varda v začetku septembra napoveduje tabor na treh lokacijah v ormoški občini


Tabor v ormoški občini, kljub nezaželenosti. Povabili so tudi svetnike.

O delovanju Štajerske varde na območju Prlekije je bilo sicer letos že veliko govora. Kot je znano, je Občinski svet Občine Ormož na junijski seji obravnaval predlog največje nestrankarske svetniške skupine Gradimo prihodnost skupaj (GPS) o delovanju Štajerske varde na območju ormoške občine. Takrat so soglasno izglasovali sklep, s katerim so obsodili delovanje Štajerske varde in drugih podobnih skupin na območju občine Ormož ter hkrati pozvali vlado in pristojne institucije, da nemudoma ukrepajo. S tem so postali prva občina v Republiki Sloveniji, ki je javno s sklepom izrekla negostoljubnost vardam in podobnim skupinam.

A so v vardi hitro zatem sprejeti sklep OS Občine Ormož označili kot "protizakonsko in protiustavno delovanje" ter takrat napovedali, da bo Štajerska varda kmalu organizirala tabor na območju občine Ormož. Ta se sedaj tudi odvija. In kot so takrat napovedali, naj bi tabor potekal na treh lokacijah. "Zaradi velikega zanimanja, bo tabor predvidoma na treh različnih lokacijah v občini Ormož: na Kogu, v Mihovcih pri Veliki Nedelji in v Cerovcu Stanka Vraza," so ob tem takrat zapisali na svoji Facebook strani ter pozvali tudi občinske svetnike, da se jim pridružijo.

Nahajamo se na Kogu, kjer je vedno vroče...

Objavil/a Slovenska VARDA - civilna iniciativa dne Petek, 04. september 2020

"Dobrodošli ste vsi novaki in seveda Vardi. Vljudno vabljeni ste tudi vsi svetniki občinskega sveta Ormož, da se boste lahko na lastne oči prepričali, koga vse ste razglasili za nezaželene v vaši občini. V Prlekiji, na Štajerskem in v Sloveniji nacistične hitlerjanske metode niso zaželene! Zedinjeni zmoremo vse! Od zmage do zmage - naprej! Osti jarej!" so še ob tem zapisali na svoji Facebook strani. Varda je sicer pred kratkim kazensko ovadila nekatere ormoške svetnike in posameznike, med drugim svetnikom očitajo zlorabo uradnega položaja in uradnih pravic, javno spodbujanje sovraštva in obrekovanje.

Bralec pa nam je v soboto posredoval informacijo, fotografije in video, da se je varda "utaborila" v naselju Pavlovci pri Ormožu.

OS Občine Ormož je na junijski seji izglasovali sklep, s katerim so obsodili delovanje Štajerske varde

Štajerska varda kazensko ovadila nekatere ormoške svetnike in posameznike




Več v Gospodarstvo