Ormožani slavili na prvi tekmi nove sezone

Rokometaši RK Jeruzalem Ormož so novo sezono v elitnem ligaškem tekmovanju odprli s parom točk.

Prlekija-on.net, sobota, 5. september 2020 ob 09:13
Junak tekme je z 11 zadetki bil Martin Hebar

Junak tekme je z 11 zadetki bil Martin Hebar

V petek, 4. septembra, so prvo tekmo v novi sezoni Lige NLB odigrali tudi rokometaši RK Jeruzalem Ormož, nasprotnik je bila ekipa MRD Dobova. Domačini so na Hardeku vodili celotno tekmo, a je tekma vseskozi bila napeta s tesnim rezultatom. Domači so tekmo pričeli odlično saj so v deseti minuti vodili za štiri gole (5:1), a so gostje proti koncu prvega polčasa vzpostavili ravnotežje in se jim v 23. minuti približali na gol zaostanka (12:11).

Drugi polčas se je pričel z izenačenjem gostov (15:15), a so nato domači v nadaljevanju zaigrali bolje ter v 45. minuti povedli za tri (20:17), pet minut pozneje pa za štiri (24:20). Kazalo je na mirno končnico, a se gostje niso predali. Pet minut pred koncem so rezultat uspeli znižati na le gol razlike (25:24), a so nato domači na krilih Martina Hebarja slavili z 28:25. Hebar je dosegel 11 golov.

RK Jeruzalem Ormož - MRD Dobova 28:26 (15:14)
Hebar 11 (4), Čudič 5; Košir 5, Markušić 4.
Igralec tekme: Martin Hebar (RK Jeruzalem Ormož)

Več: Celotna statistika tekme

Ormožani v naslednjem krogu, v soboto, 12. septembra, gostujejo v Trebnjem.

Domači junak tekme, Martin Hebar je po tekmi povedal: "Po pričakovanju smo se za zmago nad močno zasedbo Dobove morali maksimalno potruditi. V drugem polčasu so nas gostje skoraj ujeli, a je na našo srečo vratar Aleš Zemljič odlično opravil svojo nalogo. Še imamo rezerve in le-te bo potrebno na prihodnjih tekmah izkoristiti, če bomo želeli zbirati točke. S svojo igro sem zelo zadovoljen. Trdo delo skozi celotno poletje se mi je izplačalo."

Foto: Špela Jambriško

LIGA NLB (ČLANI) 20/21 1.krog RK JERUZALEM ORMOŽ - MRD DOBOVA

LIGA NLB (ČLANI) 20/21 1.krog RK JERUZALEM ORMOŽ - MRD DOBOVA

Objavil/a Sportklub Slovenija dne Petek, 04. september 2020


Več v Šport