Jesenska likovna kolonija Likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici na temo »Falat kmetije«

Jesensko likovno kolonijo je gostila Šijančeva kmetija v Biserjanah.

Branko Košti, ponedeljek, 7. september 2020 ob 22:26
Likovna kolonija Falat kmetije

Likovna kolonija Falat kmetije

Na povabilo članov družine Šijanec, so likovniki likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici s svojimi gosti v soboto ustvarjali na njihovi kmetiji v Biserjanah. Majda Šumnik, Maks Golob, Zdravko Dolinšek, Anita Škrlec, Irena Skotnik, Zdravko Patty, Vesna Kitthiya, Metka Tropenauer, Franc Jaušovec, Špela Fridau, Asja Temniker, Aleksandra Fekonja, Petra Bajič, Eva Črepnjak, so se v zgodnjem sončnem dopoldnevu zbrali na njihovem dvorišču, kjer so bili bogato pogoščeni. V imenu organizatorjev jih je pozdravila predsednica Likovnega društva Sv. Jurij Anita Škrlec, Marko Šijanec pa jim je razkazal kmetijo. Pri tem so, razumljivo, največ zanimanja pritegnile alpake, ki so nekakšen zaščitni znak kmetije.

Tekom dneva so likovniki ustvarili številna dela v različnih likovnih tehnikah, od katerih je po eno delo vsak poklonil organizatorjem, v spomin in zahvalo za prijazen sprejem in celodnevno odlično pogostitev bo ena izmed slik krasila tudi kmetijo Šijanec.

Celodnevno dogajanje in ustvarjanje v Biserjanah je najbolje povzela predsednica LD Sv. Jurij ob Ščavnici, ki je zapisala: "Ustvarjalnost je bila na vrhuncu, saj nam je čudovita kmetija nudila zanimive motive ter dajala inspiracijo. Na koloniji so se nam pridružili tudi gostje iz tujine. Ob pogostitvi smo imeli čast poleg dobrot družine Šijanec, uživati tudi kulinarično specialiteto Žige Kocuvana. Imeli smo imeniten zaključek ob sončnem zahodu, prasketanju ognja in zvenu tamburic domačinov Bosih."



Več v Kultura in izobraževanje