Uprizorili premiero po koroni, komedijo Hotel Opera

Ob upoštevanju priporočil NIJZ, je ljutomerska gledališka skupina uprizorila premiero po koroni, komedijo Hotel Opera.

Prlekija-on.net, torek, 8. september 2020 ob 10:47
Premiera po koroni, Hotel Opera

Premiera po koroni, Hotel Opera

V četrtek, 3. septembra in soboto, 5. septembra, je v Domu kulture Ljutomer ob upoštevanju priporočil NIJZ, ljutomerska gledališka skupina uprizorila premiero po koroni, komedijo Hotel Opera. Komedija je delo ameriškega avtorja Kena Ludwiga, ki jo je prevedel Srečko Fišer, režiral pa Viktor Hrvatin Meglič.

Komedija nam nastavlja ogledalo. Omogoča nam samoironijo, prepoznavanje sebe v situacijah, ki se nam zdijo neverjetne. Življenje velikokrat jemljemo preresno, tragično, težko. Cilji se nam zdijo nedostopni in bojimo se svojih lastnih sanj in hrepenenj.

Komedija ponuja zaplete, kanček kriminalke in veliko romantike. Ubrana ekipa gledališkega ansambla tudi v teh časih želi obujati ter vzdrževati bogato tradicijo gledališkega ustvarjanja v Ljutomeru. V komediji nastopajo Bernard Rebernik, Anja Pušenjak, Mira Rebernik Žižek, Jožef Pečnik, Fani Zorec, Danijela Kutnjak, Sonja Kolbl in Jožef Laba. Za izvedbo predstave v veliki meri prispevajo tudi šepetalka Marija Lačen, Nina Šulin za kostume in scenografijo, Stanislav Kaučič Mišo in Luka Ivančič za luč in ton, Felicita Heric Taškov za mentorstvo pri pevskih vložkih in številni drugi.

Zamenjave, intrige, neverjetne situacije, romantični prizori... sobe, hodniki, gledališče, banket, karakterji, petje v živo, oboževanje, opera in predvsem ljubezen - amore. Vse to prevzema dogajanje v predstavi Hotel Opera.

Foto: Sara Vinkovič



Več v Kultura in izobraževanje