55-letnemu moškemu, ki je izvajal nasilje v družini, zasegli orožje

Med hišno preiskavo so mu zasegli puško in kovinsko napravo v obliki pisala, prirejeno kot strelno orožje, za kateri ni posedoval ustreznih listin in dovoljenj.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. september 2020 ob 08:56
Osumljencu kaznivega dejanja nasilja v družini zasegli orožje

Osumljencu kaznivega dejanja nasilja v družini zasegli orožje

Policisti Policijske postaje Ptuj so konec avgusta 2020, na območju Ptuja obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini, ko je 55-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo 60-letno partnerico na način, da ji je z orožjem grozil po življenju in jo tako spravljal v podrejen položaj.

Policisti so 55-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali. Na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju so pri njem opravili hišno preiskavo in mu zasegli puško in kovinsko napravo v obliki pisala, prirejeno kot strelno orožje, za kateri ni posedoval ustreznih listin in dovoljenj.

Po zaključku kriminalistične preiskave so policisti zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju, zaradi storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, po prvem odstavku 191. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), lahke telesne poškodbe po prvem odstavku 122. člena KZ-1 in nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom po prvem odstavku 307. člena KZ - 1.

Foto: PP Ptuj



Več v Črna kronika