Policija po vklenitvi mladoletnice podala pojasnilo

Mama mladoletnice je ob tem zapisala, da so njeno hčer na silo zvlekli iz avtobusa in vklenili, ker ni nosila maske. Številni uporabniki so nad tem bili zgroženi, a je policija nato predstavila še drugo plat zgodbe.

Prlekija-on.net, sreda, 23. september 2020 ob 09:191
Policija je pojasnila dogodek

Policija je pojasnila dogodek

V torek je po družbenih omrežjih zaokrožila fotografija vklenjenega dekleta na avtobusni postaji. Mama mladoletnice je ob tem zapisala, da so njeno hčer na silo zvlekli iz avtobusa in vklenili, ker ni nosila maske. Številni uporabniki so nad tem bili zgroženi, a je policija nato predstavila še drugo plat zgodbe.

Kot so zapisali pri Generalni policijski upravi (GPU), so po do sedaj zbranih podatkih 22. 9. 2020 v popoldanskem času iz avtobusnega podjetja poklicali na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje in zaprosili za intervencijo policije zaradi potnice na avtobusu, ki se je nesramno in nedostojno vedla, vznemirjala voznika in potnike na avtobusu.

Ker ne nosim nikamor maske so me policaji na silo zvlekl iz avtobusa vrgl na tla in uklenl ZARADI MASKE Ljudje prosim vas zbudte se kar smo do zdej gledal po Fb po drugih državah ko napadjo ljudi ker ne nosijo maske se je to zgodil v naši preljubi Sloveniji. Voznik ki me je prijavil je pa zbežal ni se mi niti predstavil. Sem dijakinja ki se borim že od samega začetka da DIHAMO SVOBODNO!!! Odlok, hišni red, priporočila niso ZAKON!!! Nimajo vam pravice dat kazni.

Objavil/a Nejla Biščanin dne Torek, 22. september 2020

Policija: Nedostojno vedenje na javnem kraju, nedostojno vedenje do policistov in neupoštevanje ukazov

"Policista sta na avtobusni postaji Vransko z zbiranjem obvestil ugotovila, da je potnica v Ljubljani vstopila na avtobus, pri tem pa ni upoštevala opozorila voznika avtobusa, da si mora nadeti obrazno zaščitno masko, med vožnjo pa se je nedostojno vedla do potnikov. Policista sta zaradi kršitve javnega reda in miru pristopila do potnice (kasneje je bilo ugotovljeno, da je mladoletna - polnoletna bo čez dva dni) in od nje zahtevala osebni dokument, da bi ugotovila njeno identiteto. Potnica v postopku ni hotela sodelovati, ker pa policista drugače nista mogla ugotoviti njene identitete, sta jo seznanila, da jo bosta zaradi identifikacijskega postopka privedla v policijske prostore. Potnici sta ukazala, da zapusti avtobus česar pa kljub opozorilu, da bosta zoper njo uporabila prisilna sredstva, če ukaza ne bo upoštevala, ni hotela storiti. Zato sta policista zoper njo uporabila telesno silo (strokovne prijeme) in jo kljub aktivnemu upiranju odpeljala iz avtobusa in jo vklenila. Na kraj je prišla potničina mati, s pomočjo katere so policisti ugotovili njeno identiteto, prav tako pa je potnica policistom na vpogled izročila osebni dokument, na podlagi katerega je bila njena identiteta dodatno potrjena, zato sta ji policista takoj snela sredstva za vklepanje in postopek zaključila.

Zoper potnico bo policijska enota zaradi kršitve javnega reda in miru (nedostojno vedenje na javnem kraju, nedostojno vedenje do policistov in neupoštevanje njunih ukazov) in ker osebne izkaznice ni hotela izročiti na vpogled policistoma, podala obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru in Zakona o osebni izkaznici. Prav tako bo zaradi kršitve Odloka Vlade o preprečevanju širjenja nalezljivih bolezni Covid-19, ker ni uporabljala zaščitne maske na javnem prevozu, zoper njo podan predlog drugemu prekrškovnemu organu oz. ZIRS.

Okoliščine postopka policistov še niso celovito preverjene, bo pa to v skladu s tretjim odstavkom 133. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije storila komisija Generalne policijske uprave," so zapisali.



Več v Črna kronika