Višje ležeče kraje pobelil sneg

V soboto zjutraj je že zapadel sneg na višje ležečih krajih, Rogla je povsem bela.

Prlekija-on.net, sobota, 26. september 2020 ob 09:10
Sneg na Rogli, foto: FB Rogla

Sneg na Rogli, foto: FB Rogla

Kot so napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso), se je meja sneženja ponoči spustila do okoli 1500 m nad morjem. Tako je v soboto zjutraj že zapadel sneg na višje ležečih krajih, Rogla je povsem bela. Pri nas pa smo v petek imeli točo.

Danes dopoldne bo dež postopoma ponehal, najkasneje na jugu države. Ponehal bo tudi veter. Oblačnost se bo popoldne trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 17 °C.

V nedeljo bo sprva delno jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj megla, na Primorskem pa bo lahko kakšna ploha ali nevihta. Popoldne se bo od juga znova pooblačilo, proti večeru bo začelo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne pa od 11 do 17 °C.

V noči na ponedeljek se bo dež postopno razširil nad vso Slovenijo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem večinoma zmerna burja. V ponedeljek dopoldne bo dež povsod ponehal, veter bo oslabel. Čez dan bo ponekod posijalo sonce. V torek bo večinoma suho, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

Padala je toča, zalivalo je ceste

Ljutomer z okolico zajel močan naliv s točo


Narava nas včasih malo preseneti. Dobro jutro! #NajLEPŠEblizudoma

Objavil/a Rogla dne Petek, 25. september 2020

V PETEK OBILNEJŠE PADAVINE IN NEVIHTE, V SOBOTO OHLADITEV – V GORAH SNEG Po umirjenem in precej toplem vremenu v...

Objavil/a ARSO vreme dne Četrtek, 24. september 2020


Več v Narava