49-letniku iz območja UE Ljutomer zasegli čez 700 kilogramov konoplje

Neupravičeno je gojil 360 rastlin, višine od 70 do 300 cm. Del rastlin je občan že sušil v notranjosti stanovanjske zgradbe. Med hišno preiskavo je bila najdena in zasežena tudi puška.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. september 2020 ob 14:042
Zasežena konoplja

Zasežena konoplja

Minuli četrtek so policisti Policijske postaje Ljutomer skupaj z vodnikom službenega psa in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota na podlagi sodne odredbe pri 49-letniku iz območja UE Ljutomer odkrili večji nasad prepovedane droge konoplje. Ugotovili so, da je neupravičeno gojil 360 rastlin, višine od 70 do 300 cm. Skupna teža je znašala čez 700 kilogramov. Del rastlin je občan že sušil v notranjosti stanovanjske zgradbe.

Med hišno preiskavo je bila najdena in zasežena tudi puška, za katero ni posedoval ustreznega dovoljenja. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, priveden pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je zanj odredil pripor. Zaradi nedovoljene posesti puške je bil zoper njega uveden še postopek o prekršku.

Zasežena puška
Med hišno preiskavo je bila najdena in zasežena tudi puška


Več v Črna kronika