Radenska Naturelle v lažji plastenki iz 100% reciklirane plastike

Poleg tega, da gre za drugačen material, ga je tudi precej manj, saj so plastenki zmanjšali težo.

Prlekija-on.net, četrtek, 1. oktober 2020 ob 10:39
Radenska Naturelle

Radenska Naturelle

Lažja in okolju bolj prijazna - to je nova pollitrska plastenka Radenske Naturelle iz 100-odstotno reciklirane PET plastike. Vrhunska naravna mineralna voda v novi embalaži je že na voljo na prodajnih policah trgovcev po vsej Sloveniji. Poleg tega, da gre za drugačen material, ga je tudi precej manj, saj so plastenki zmanjšali težo. V Radenski bodo na letnem nivoju s proizvodnjo vode Naturelle v lažji plastenki prihranili do 15 ton materiala in s tem dodatno znižali ogljični odtis družbe.

100% reciklirana PET plastenka oz. t.i. rPET je proizvedena iz pravilno odvrženih PET plastenk, ki jih potrošniki ločujemo v zabojnike za odpadno embalažo. Te plastenke se predelajo v rPET surovino, iz katere nato v Radenski izdelajo novo plastenko vrhunske mineralne vode Radenska Naturelle. Okolju prijaznejša plastenka je tako rezultat tehnološkega znanja Radenske Adriatic kot tudi skrbnega ravnanja potrošnikov.

»V Radenski smo ponosni, da smo z uvedbo te novosti naredili še en korak pri ustvarjanju lepše prihodnosti. Zahvala za to pa gre tudi vsem tistim, ki z odpadno embalažo ravnajo odgovorno. Le tako lahko uporabljeno plastenko ponovno spremenimo v izvrsten material in ta postane del krožnega gospodarstva, kar je naš skupni cilj in del naše obljube bodočim generacijam,« je povedal Marián Šefčovič, direktor Radenske Adriatic, kjer bodo glede na odzive potrošnikov na dolgi rok razmišljali o morebitni širitvi nove embalažne rešitve na ostale proizvode.

»Da je embalaža lažja in mehkejša na otip, je doprinos celotnega koncepta okolju bolj prijaznega proizvoda. Radenska Naturelle je dar narave in srčno upam, da si jo bo v izboljšani obliki potrošnik privoščil z razumevanjem in dobrim občutkom,« je povedala Egle Wehle, direktorica marketinga v Radenski Adriatic.

Okolju lahko pomagate tudi vi!

Ko sebi privoščite naravno mineralno vodo v stekleni ali PET embalaži - sklenite krog trajnosti z odgovornim vračanjem embalaže na prodajno mesto ali v za to namenjene rumene zabojnike za odpadno embalažo.

Srčno za jutri: zaveza trajnosti, ki se širi

V Radenski je skrb za okolje in ljudi že od nekdaj ena od ključnih prioritet. Ob rastočih okoljskih izzivih ter vlogi, ki jo ima podjetje na trgih Adriatic regije, so letos tudi formalno sprejeli zaveze trajnosti, ki so rezultat dolgoletnih prizadevanj in odgovornega načina dela v skupini podjetij. Radenska ADRIATIC do konca leta načrtuje tudi akcijo obnove gozdov v Sloveniji in na Hrvaškem. V sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in z društvom hrvaških skavtov znotraj projekta Boranka bodo jeseni zasadili 20.000 dreves na najbolj kritičnih predelih Pomurja in Dalmacije.

Bolj zelena Slovenija

Radenska na trajnostni misiji: Z vašo pomočjo bodo zasadili 10.000 novih dreves




Več v Gospodarstvo