Janša v Državni zbor poslal predlog za razrešitev ministrice Aleksandre Pivec

Pivčeva vztraja, da je svoje delo opravljala kakovostno in da pri tem gre za njeno diskreditacijo in likvidacijo.

Prlekija-on.net, četrtek, 1. oktober 2020 ob 13:18
Aleksandra Pivec

Aleksandra Pivec

Predsednik vlade Janez Janša je v Državni zbor poslal predlog za razrešitev ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandre Pivec. Kot je zapisano v predlogu, v skladu s koalicijsko pogodbo predsednik vlade ministra za kmetijstvo predlaga na predlog DeSUS. Stranka DeSUS je predsednika vlade obvestila, da na podlagi sklepa sveta stranke predlaga zamenjavo na ministrskem mestu. Glede na navedeno, je predsednik vlade danes v Državni zbor poslal predlog za razrešitev Pivčeve z mesta ministrice in ob tem predlagal, da se postopek razrešitve opravi skladno s Poslovnikom Državnega zbora.

Predsednik vlade se je obenem tudi zahvalil ministrici za njeno delo v vladi v zelo zahtevnih razmerah in za uspešno vodenje resorja.

Ministrica se je pod plazom kritik znašla poleti zaradi obiskov na Krasu in v Izoli, kjer naj bi se prepletale službene in zasebne obveznosti. Pivčeva je zaradi izgube podpore poslanske skupine in sveta stranke že odstopila kot predsednica DeSUS-a. Ob tem je ostala podpredsednica vlade in kmetijska ministrica in sama s te funkcije ni želela odstopiti, zato je svet stranke na pobudo predvsem poslancev DeSUS-a premierju Janši predlagal njeno razrešitev.

Pivčeva: Gre za mojo diskreditacijo in likvidacijo

Pivčeva ob tem ocenjuje, da gre za njeno diskreditacijo in likvidacijo: "Aktivnosti, ki se vršijo so pričakovano nadaljevanja popolne diskreditacije in likvidacije mene iz vseh funkcij in javnega političnega prostora in tudi tokrat popolnoma mimo vseh političnih in demokratičnih standardov. Zloraba stranke DeSUS s strani posameznikov, ki se je skoncentriralo na pritiske posameznikov v organih stranke je tipičen primer," je med drugim zapisala v soboto, v torek pa še nato med drugim: "Moja popolna politična in medijska diskreditacija, ki prihaja z razrešitvijo s funkcije ministrice, je v končni fazi. Gre za zlorabo stranke DeSUS s strani posameznikov, ki se niso želeli sprijazniti z mojo zmago na kongresu in zaradi tega tudi sedaj izvajajo vse skrbno načrtovane poteze, da bi preprečili mojo vnovično kandidaturo."

[DISKREDITACIJA NATO LIKVIDACIJA] Aktivnosti, ki se vršijo so pričakovano nadaljevanja popolne diskreditacije in...

Objavil/a Aleksandra Pivec dne Sobota, 26. september 2020

Moja popolna politična in medijska diskreditacija, ki prihaja z razrešitvijo s funkcije ministrice, je v končni fazi....

Objavil/a Aleksandra Pivec dne Torek, 29. september 2020


Več v Politika