Obiranje brajd v vrtcu Stročja vas

Priskrbeli so si lastno pijačo, odličen, sladki sok iz jurke, šmarnice in klintona.

Prlekija-on.net, petek, 9. oktober 2020 ob 19:56
Prleška brotva v vrtcu Stročja vas

Prleška brotva v vrtcu Stročja vas

V torek, 06.10.2020, dopoldne, se je v našem vrtcu odvijala družabna etnološko-turistična prireditev, prleška »brotva«, (trgatev) s »prešanjem« (stiskanjem) grozdja z brajd in pečenjem kostanjev.

Priskrbeli smo si lastno pijačo, odličen, sladki sok iz jurke, šmarnice in klintona. In kakor se za tako priložnosti spodobi, smo v celoti poskrbeli za svoje prazne želodce, poleg pečenih kostanjev smo se namreč okrepčali še s kruhom in »zoblom« (zaseko) ter narezanim »lukom« (čebulo).

Nikakor nismo pozabili na razvedrilni del dogodka, ples ob otroški in narodno zabavni glasbi. Za višek kulturnega dogajanja pa je z diatonično harmoniko poskrbel Tadej Ozmec. Prijazni hvala njemu, našemu šolskemu harmonikarju, in lepa hvala glavnemu »prešarju«, hišniku, Srečku Miholiču. Brez njiju dogodek ne bi bil » ta pravi« dogodek.

Edino, kar smo letos zaradi ukrepov, v povezavi s Covidom-19, zelo pogrešali, so bili naši dragi starši. Upamo in verjamemo, da bo že prihodnje leto vse drugače in da se nam bodo lahko pridružili na naših veselih druženjih.

Zapisala Marica Fijavž; dipl. vzg.



Več v Najmlajši