V živo: Rokometni derbi v Ormožu

V dvorani Hardek se merita vodilni ekipi lige, RK Jeruzalem Ormož in RK Celje Pivovarna Laško.

Prlekija-on.net, sobota, 10. oktober 2020 ob 19:19
Ormožani so lani v Ljutomeru Celjane premagali

Ormožani so lani v Ljutomeru Celjane premagali

V soboto, 10. oktobra, se v Ormožu v dvorani Hardek, v 6. krogu Lige NLB, merita vodilni ekipi lige, RK Jeruzalem Ormož in RK Celje Pivovarna Laško.

Tekmo si lahko ogledate tudi v neposrednem prenosu v priloženem videu.

Oba trenerja sta podala izjavi pred tekmo.

Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža: "Najprej bomo veseli, če do tekme, glede na dogodke okrog virusa, sploh pride. Če do nje pride, pa bomo v njo šli povsem neobremenjeni in v želji, da na tekmi proti absolutnemu favoritu uživamo. Po uspešnem startu lahko zaigramo brez pritiska. Seveda to ne pomeni, da smo že vnaprej izobesili belo zastavo, ampak želimo tudi tokrat čim dražje prodati svojo kožo. Celje Pivovarna Laško je edini klub v Ligi NLB, ki na Hardeku še ni doživel poraza. Leto in pol nazaj so Celjani namreč padli v Ljutomeru. Sanje so dovoljene in seveda v Ormožu sanjamo, da bo pogled na lestvico po tekmi še lepši (smeh). Seveda so tekmeci popolni favoriti obračuna, a to bodo morali dokazati tudi na parketu."

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško: "Spoštujemo vse tekmece in se nanje pripravljamo po najboljših močeh. Dejstvo je, da proti nam vsi slovenski tekmeci igrajo sproščeno in skrajno angažirano, zato moramo biti zelo osredotočeni na vsako tekmo Lige NLB, sploh pa na gostovanja. Zavedamo se, da smo že v minuli sezoni v Ormožu imeli velike težave, tudi v tej pa tam že odigrali eno od pripravljalnih tekem. Gostitelji so dobra in nevarna ekipa. Zato je pomembno, da gremo v tekmo maksimalno, brez kalkuliranja. Samo v tem primeru ne bomo imeli težav, sicer pa vanje lahko zaidemo in Jeruzalem Ormož je ekipa, ki jih zna izkoristiti. Moramo biti stoodstotni na čisto vsaki tekmi, saj v tej sezoni ne bo končnice in s tem možnosti popravnega izpita."

Jure Kocbek je dosegel sedem golov

Celjani Ormožanom prizadejali drugi poraz v sezoni


6. KROG NLB LIGE, RK JERUZALEM ORMOŽ : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

PRENOS RK JERUZALEM ORMOŽ : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Objavil/a RK Jeruzalem Ormož dne Sobota, 10. oktober 2020


Več v Šport