Celjani Ormožanom prizadejali drugi poraz v sezoni

Ormožani ostajajo na visokem tretjem mestu, v naslednjem krogu, v soboto, 17. oktobra, pa gostujejo pri Velenju.

Prlekija-on.net, sobota, 10. oktober 2020 ob 22:46
Jure Kocbek je dosegel sedem golov

Jure Kocbek je dosegel sedem golov

V soboto, 10. oktobra, sta se v Ormožu v dvorani Hardek, v 6. krogu Lige NLB, pomerila vodilni ekipi lige, RK Jeruzalem Ormož in RK Celje Pivovarna Laško. Celjanom v prvem polčasu ni uspelo povsem uveljaviti svoje premoči, zaključili so ga s prednostjo treh golov (17:14). V drugem polčasu pa so nato gostje prikazali boljšo igro v vseh elementih igre ter domačim prizadejali drugi poraz v tej sezoni.

V domači ekipi je Jure Kocbek dosegel sedem, Tilen Kosi pa šest zadetkov, pri Celjanih pa sta bila strelsko najbolj učinkovita Tilen Kodrin z devetimi in Josip Šarac s sedmimi goli, ki je bil tudi igralec tekme.

Ormožani ostajajo na visokem tretjem mestu, na lestvici pa vodijo Celjani s 100-odstotnim izkupičkom, ki jih v sredo čaka tekma lige prvakov z madžarskim Veszpremom. Ormožani v naslednjem krogu, v soboto, 17. oktobra, gostujejo pri Velenju.

RK Jeruzalem Ormož - RK Celje Pivovarna Laško 30:37 (14:17)
Kocberk 7, Kosi 6 (1); Kodrin 9, Šarac 7.
Celotna statistika tekme.

Tilen Kosi, rokometaš Jeruzalema Ormoža, je po tekmi povedal: "Kljub porazu menim, da nismo razočarali ljubiteljev rokometa v Ormožu. Upali smo v dober začetek tekme, ki bi nam dal krila, da bi presenetili Celjane. Tekmec je bil izjemno motiviran, saj je vedel, da si na Hardeku ne sme privoščiti podcenjevanja. Za nas je bil usoden zaključek prvega polčasa in začetek nadaljevanja, ko nam je Celje Pivovarna Laško z lahkimi zadetki ušla na neulovljivo prednost. Čestitke tekmecem za zasluženo zmago, držim pesti za njih v Ligi prvakov."

Patrik Leban, rokometaš Celja Pivovarne Laško pa je povedal: "Dobro smo se morali potruditi, da smo premagali Ormožane. Bili smo popolnoma osredotočeni na tekmece, ki doma igrajo nad svojimi sposobnostmi. Odličen začetek drugega polčasa je odločil zmagovalca. Za nas je to pomembna zmaga in v zmagovitem ritmu želimo nadaljevati še naprej."

Foto: Špela Jambriško

6. KROG NLB LIGE, RK JERUZALEM ORMOŽ : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

PRENOS RK JERUZALEM ORMOŽ : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Objavil/a RK Jeruzalem Ormož dne Sobota, 10. oktober 2020


Več v Šport