ODZIV na članek: Zgradbe stare šole v Stročji vasi več ni

Iz družbe Domus projekt so nam poslali obvestilo za javnost in odziv na članek, glede tega, da v kroniki šole sploh niso omenjeni.

Prlekija-on.net, četrtek, 15. oktober 2020 ob 21:47
Nova zgradba OŠ Stročja vas

Nova zgradba OŠ Stročja vas

Prejšnji teden smo objavili članek o rušenju stare šole v Stročji vasi, kjer so podrli dotrajan objekt. Na mestu, kjer je stala šola, bo v prihodnje zrasla sodobna stanovanjska soseska, saj je v ljutomerski občini veliko povpraševanje po najemniških stanovanjih in gradnji individualnih stanovanjskih hiš.

Ob objavi smo dodali tudi zapis zgodovine osnovnošolskega izobraževanja v Stročji vasi, ki ga lahko najdemo na spletni strani šole. Tam je zapisana zgodovina od začetka šolanja in vse do gradnje nove šole, vrtca in telovadnice, ki so jo pričeli uporabljati v letu 2009.

Ob tem so nam iz družbe Domus projekt poslali obvestilo za javnost in odziv na članek, glede tega, da v kroniki šole sploh niso omenjeni. Družba je namreč avtor in izdelovalec celotnega projekta od priprave načrtov Projektne dokumentacije za Občinski podrobni prostorski načrt za območje nove zgradbe Osnovne šole, vrtca in telovadnice ter zgradbe Enote za demenco - Doma starejših občanov Ljutomer, arhitekt Štefan Baler pa je avtor arhitekture in vodja projekta celotnega projekta osnovne šole Stročja vas, vrtca in telovadnice.

Celotno obvestilo objavljamo spodaj.

Rušitev stare šole v Stročji vasi

Zgradbe stare šole v Stročji vasi več ni




Več v Gospodarstvo