Na petkov večer posredovali v lokalu, ki je obratoval po poteku časa določenega z odlokom

Policisti so intervenirali tudi v eni od družin, kjer se eden od kršiteljev ni pomiril in je pijan, kljub več opozorilom še naprej grozil s pretepom, zato so mu odredili pridržanje do streznitve.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. oktober 2020 ob 15:27
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 16. oktobra, ob 8:57 uri so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v srno. Policisti so na kraju udeležencu izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 16:42 uri so bili s strani občana obveščeni o odvrženi mrtvi svinji. Ker na kraju ni bilo ugotovljenih elementov prekrška oz. kaznivega dejanja, so policisti zadevo zaključili z uradnim zaznamkom. O najdbi živali pa so obveščali higienika, kateri je poskrbel za odvoz.

Ob 21.53 so policisti v Mihovcih pri Veliki Nedelji ustavljali voznika osebnega avtomobila, kateri je prekoračil hitrost vožnje. Voznik na znake policistov ni ustavil in je odpeljal naprej v smeri Ormoža. V Ormožu je bil voznik ustavljen, ugotovljeno je bilo, da je vozil vozilo pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo, zoper voznika pa bo napisan Obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Posredovali v lokalu

Ob 23.17 so posredovali v enem od lokalov in ugotovili, da lokal obratuje po poteku obratovalnega časa, zato in zaradi kršenja Odloka vlade (covid-19) bodo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

Ob 1.12 so posredovali v Cvetkovcih, kjer je prišlo do požara v garaži. Požar je povzročila eksplozija polnilne baterije za vrtalnik. Nastala je materialna škoda.

V soboto, 17. oktobra, ob 11.52 so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Neznani voznik je z vozilom trčil v reklamno tablo in s kraja odpeljal.

Ob 16.30 so v Središču ob Dravi prijeli dva državljana Kosova, katera sta ilegalno vstopila v našo državo. Tujca bosta po končanih postopkih predana hrvaškim varnostnim organom.

Ob 21.25 so v Pavlovcih obravnavali prometni dogodek, kjer je voznik osebnega vozila trčil v jazbeca.

V nedeljo, 18. oktobra, ob 9:00 uri so na mejnem prehodu Zavrč hrvaškim varnostnim organom izročili dva državljana Kosova, katera sta dan prej ilegalno prestopila državno mejo.

Ob 10:20 uri so intervenirali v mestu Ormož, na kraju je bilo ugotovljeno, da bi naj prišlo do verbalnega spora med sosedoma, po vseh zbranih obvestilih bodo izvedli ustrezen ukrep.

Oseba zasledovala drugo osebo

Ob 11:00 uri so intervenirali v prijavljenem primeru, kjer je bilo ugotovljeno, da je oseba zasledovala drugo osebo, prav tako pa še je med postopkom bilo ugotovljeno, da je kršitelj vozil osebni avtomobil po preteku veljavnosti registracije, zaradi česar so mu bile odvzete registrske tablice ter vozilo izločeno iz prometa, med postopkom pa ni upošteval zakonitega ukaza uradne osebe ter se nedostojno vedel do uradne osebe. Zaradi kršitev določil Zakona o motornih vozilih in Zakona o varstvu javnega reda in miru sta kršitelju na kraju bila izdana plačilna naloga.

Ob 19.26 so intervenirali v Ormožu, kjer je moški kršil javni red in mir.

Ob 20.42 so intervenirali v eni od družin, kjer je prišlo do kršitve javnega reda in miru, ker pa se eden od kršiteljev ni pomiril in je pijan, kljub več opozorilom še naprej grozil s pretepom, so mu odredili pridržanje do streznitve. Obema kršiteljema bodo izdali plačilni nalogi.



Več v Črna kronika