Policisti nad voznike, ki vozijo v rdečo luč, tudi z video nadzorom

V zadnjem poostrenem nadzoru nad upoštevanjem svetlobnih prometnih znakov so ugotovili kar 27 kršitev.

Prlekija-on.net, petek, 23. oktober 2020 ob 18:08
Vožnja skozi rdečo luč

Vožnja skozi rdečo luč

Neupoštevanje svetlobne prometne signalizacije je eden izmed tistih prekrškov, ki je opazen vsakemu udeležencu v cestnem prometu, nemalokrat pa je vožnja v rdečo luč vzrok prometnih nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami. Semaforji in luči na semaforji imajo svoj namen in pomen, zato prav vsi udeleženci v cestnem prometu pričakujejo, da se bomo vsi ravnali po svetlobnih znakih na semaforjih.

Policisti so pri nadzoru cestnega prometa posebej pozorni na voznike, ki ne upoštevajo svetlobnih prometnih znakov. Tako je bilo tudi v zadnjem poostrenem nadzoru nad upoštevanjem svetlobnih prometnih znakov, ko so ugotovili kar 27 kršitev.

Poudariti velja, da so policisti v poostrenem nadzoru uporabili video nadzorni sistem, zato bo prekrškovni postopek, z vsemi dokazi, uveden tudi zoper tiste kršitelje, ki takoj po storjenem prekršku niso bili ustavljeni.

"Opozarjamo, da je vožnja v rdečo luč na semaforjih nezakonito ravnanje in nevarno početje, zato bomo policisti tudi v prihodnje izvajali odmevne poostrene nadzore in uvedli prekrškovne postopke tudi zoper tiste voznike, ki jih policisti takoj po vožnji v rdečo luč na semaforju ne bodo ustavili," sporočajo iz PU Maribor.

Priložili so tudi dva videoposnetka neupoštevanja rdeče luči na semaforju. V enem primeru je jasno vidno, da rdeče luči na semaforju ni upoštevala kar cela kolona vozil. Videoposnetka sta namenoma posneta tako, da na njem niso vidne osebe v vozilu in registrske številke vozil.



Več v Črna kronika