Policisti s strani anonimnega občana obveščeni o kršitvi odloka, saj naj bi obratoval gostinski lokal

Patrulja je na kraju ugotovila, da lokal ne obratuje, nudijo pa prodajo kave za s seboj.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. oktober 2020 ob 09:51
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 23. oktobra, ob 7:20 uri so bili obveščeni o neznanih osebah ob državni meji. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za pet državljanov Afganistana, kateri so na ilegalen način vstopili v Republiko Slovenijo. Tujci bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 8:20 uri so bili s strani anonimnega občana obveščeni o kršitvi odloka, saj naj bi obratoval gostinski lokal. Patrulja je na kraju ugotovila, da lokal ne obratuje, nudijo pa prodajo kave za s seboj.

Ob 17:56 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Iz prijave je bilo ugotovljeno, da je neznana oseba fizično napadla delavca pri izvajanju del na terenu. Po vseh zbranih obvestilih bodo zadevo ustrezno zaključili.

Ob 18.10 uri so bili ponovno obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, kjer bi naj znana oseba napadla oškodovanca. Ko bo kršitelj izsleden bo mu izročen plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

Prijeli so 13 tujcev

Ormoški policisti prijeli več tujcev


V soboto, 24. oktobra, ob 03.25 uri so pri varovanju meje prijeli enajst oseb, katere so ilegalno prestopile državno mejo. Tujci bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 09.15 uri so hrvaškim varnostnim organom predali dve skupini prijetih tujcev z dne 23.10.2020.

Ob 10.15 uri so na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejanja s področja kaznivih dejanja zoper zakonsko zvezo, družino in otroke. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

Ob 12.35 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 22.20 uri so pri varovanju državne meje prijeli dve osebi, kateri sta ilegalno vstopili v Republiko Slovenijo. Po končanem postopku bodo tujca vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo, 25. oktobra, ob 9:30 uri so hrvaškim varnostnim organom na mejnem prehodu Središče ob Dravi izročili trinajst tujcev, kateri so predhodno nedovoljeno vstopili v Republiko Slovenijo.

Ob 10:51 uri so bili obveščeni o kaznivem dejanju poškodovanje tuje stvari v naselju Kog. Zadevo bodo zaključili s poročilom na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Ob 11:06 uri so bili obveščeni o blatnem vozišču lokalne ceste v Vuzmetincih. Zoper voznika traktorja sledi odločba v hitrem postopku po Zakonu o cestah.



Več v Črna kronika