V dislocirani bivalni enoti Doma Lukavci prvi potrjeni primeri COVID-19

22. in 23. oktobra so bili potrjeni prvi primeri, najprej v eni enoti pri eni zaposleni in petih stanovalcih, nato še v drugi enoti pri eni zaposleni.

Prlekija-on.net, torek, 27. oktober 2020 ob 15:06
V dislocirani bivalni enoti Doma Lukavci so potrdili primere okužb s koronavirusom

V dislocirani bivalni enoti Doma Lukavci so potrdili primere okužb s koronavirusom

Vodstvo Doma Lukavci je sporočilo, da v obdobju, ko so nove okužbe s COVID-19 v velikem in hitrem porastu, bil dne 22.10.2020 potrjen prvi primer COVID-19 pri zaposleni v dislocirani bivalni enoti Doma Lukavci. Takoj so bili izvedeni vsi potrebni ukrepi in obveščene vse pristojne službe ter župan občine. Izvedena so bila testiranja vseh osmih stanovalcev in šestih zaposlenih, ki so potrdila COVID-19 pri petih stanovalcih in eni zaposleni. Organizirana je bila siva in rdeča cona v sami bivalni enoti, katero sta si ogledali regijski koordinatorki, ki sta pohvalili že vpeljano delo zaposlenih v sivi in rdeči coni. Hospitalizirana je bila ena stanovalka, vsi ostali stanovalci se počutijo dobro. Ponovni brisi bodo odvzeti v obdobju tega tedna.

Dne 23.10.2020 so bili obveščeni o potrjenem primeru COVID-19 pri še eni zaposleni v drugi dislocirani bivalni enoti, nemudoma je bila vzpostavljena siva cona. Odvzeti brisi pri vseh štiriindvajsetih stanovalcih in šestnajstih zaposlenih so bili vsi negativni in obveščene pristojne službe ter župan.

Stanovalci se počutijo dobro in zaenkrat trenutno situacijo, ob podpori pristojnih služb, še zmorejo obvladovati, je še ob tem sporočilo vodstvo Doma Lukavci.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika