V Ormožu se odpira prvi pravi »pizza & beer drive-in«

Ormoški mladi podjetniki iz Pizza Fabrika (Glowen) in G-spot so v teh dneh uredili kar svoj drive-in, ki bo prve stranke postregel že ta četrtek.

Prlekija-on.net, sreda, 28. oktober 2020 ob 17:08
Glowen - G-Spot drive in

Glowen - G-Spot drive in

V času koronakrize, ko so se pred kratkim med drugim spet morali zapreti tudi vsi gostinski lokali, so se lastniki znašli po svoje. Nekateri so lokale zaprli in ne obratujejo, spet drugi ponujajo hrano in pijačo za s sabo ali z dostavo, ormoški mladi podjetniki iz Pizza Fabrika (Glowen) in G-spot pa so v teh dneh uredili kar svoj "drive-in", ki bo prve stranke postregel že ta četrtek. T.i. drive-in pomeni, da se lahko kar z vozilom zapeljete mimo prevzemnega mesta in vse prevzamete iz vozila, kar zagotavlja minimalen stik med stranko in prodajalcem.

"Ideja o drive-inu je padla, ko so seveda zaprli vse gostinske lokale in omogočili samo dostavo in osebni prevzem. Že v prejšnjem valu smo se takoj po zaustavitvi javnega življenja hitro znašli z dostavo, v tem drugem valu pa smo spet hoteli ponuditi kar mogoče v tem okolju manjka," so nam ob tem povedali pri Pizza Fabrika, ki je v preteklosti v "normalnih" razmerah s svojim "food-truckom" gostovala po celotni Sloveniji ter navduševala z izvirnimi picami.

Fačoki, pice in prleško pivo

"Ker smo mlada ekipa, na sceni, šele dve leti, si žal popolnega zaprtja nismo mogli privoščiti, zato smo mogli ukreniti nekaj v tej smeri. Združili smo se z Goranom, nosilcem dejavnosti G-spot, prenosne točilnice, predvsem Skolibeer piva, s katerim na dogodkih pogosto sodelujemo. Izdelali smo načrt, poiskali material, ki ga potrebujemo, šli v akcijo, za izdelavo vsega pa potrebovali par dni. Tovornjak smo spet nekoliko predelali in dodali 'sprejemno' hiško, ki bo služila za izdajo hrane in pijače," so še nam pojasnili.

V ponudbi bodo imeli fačoke in glowen pice ter prleško pivo Skolibeer, seveda skupaj z brezalkoholno ponudbo. Obratovali bodo od torka do sobote med 13. in 20. uro, poleg prevzema iz avta, pa je možen tudi osebni prevzem. Stojijo na parkirišču pred ormoškim hostlom. "Obljubljamo, da se bo tudi ponudba spreminjala, nameravamo pa ostati na lokaciji kar nekaj časa," so še nam ob tem povedali.

Obiščete jih tako lahko že ta v četrtek, od 13. ure naprej. Obratujejo v skladu z ukrepi NIJZ, obveščajo pa, da zbiranje in zadrževanje na občmočju gostinskega objekta ni dovoljeno. Prosijo vas, da upoštevate vse varnostne ukrepe in priporočila.



Več v Družabno