Leljak ponovno napovedal svoj odstop

Kot je zapisal, ima »dovolj starih sil, ki vztrajno želijo nazaj vse tisto kar je v preteklosti Radence pahnilo v najslabše razvito Občino.«

Prlekija-on.net, petek, 30. oktober 2020 ob 10:571
17. Občinska seja Občine Radenci

17. Občinska seja Občine Radenci

V ponedeljek je v Radencih potekala 17. redna seja Občinskega sveta Občine Radenci, na kateri so med drugim sprejeli tudi rebalans proračuna, potrdili prodajo odprtega širokopasovnega omrežja Radenci preko javne dražbe, ureditev medgeneracijskega poligona, ureditev postajališča za avtodome na Račkem Vrhu, zagotovili sredstva za začetek izgradnje telovadnice pri OŠ Kapela, povišali postavko, namenjeno gradnji čistilne naprave... Na seji je bilo fizično prisotnih osem svetnikov, ena svetnica pa je bila na sejo povezana preko programa Skype. OS je vse sklepe in odlok o rebalansu sprejel soglasno z devetimi glasovi ZA.

Po seji so se oglasili svetniki lokalnih strank DeSUS, SD, Liste Žitek Tonija in Neodvisne liste za šport in zdravje, kjer trdijo, da je seja bila nesklepčna, saj poslovnik ne določa prisotnosti po Skypeu.

Roman Leljak si je premislil

Roman Leljak si je glede odstopa premislil


Glede tega se je oglasil tudi župan Občine Radenci, Roman Leljak, ki je na Facebooku med drugim zapisal: "Svetniki Občine Radenci, ki niso prišli na zadnjo sejo, dogovorno, sedaj sprožajo postopek, da bi sejo razglasili za nezakonito in preprečili razpise za čistilno napravo in telovadnico na Kapeli, pa tudi vse druge aktivnosti, ki jih izvajamo. Res mi je dovolj starih sil, ki vztrajno želijo nazaj vse tisto kar je v preteklosti Radence pahnilo v najslabše razvito Občino."

Svetniki Občine Radenci, ki niso prišli na zadnjo sejo, dogovorno, sedaj sprožajo postopek, da bi sejo razglasili za...

Objavil/a Roman Leljak dne Četrtek, 29. oktober 2020

Pozneje je objavil še dokument, da je sklical izredno sejo s samo eno točko in sicer odstop župana. "Žal mi je, delal sem kot neprofesionalni župan. Prejemal 1180 neto nagrade. Delal sem 12 ur dnevno, uporabljal nisem niti službeno vozilo. Žalosten sem, ker bo v Radencih ponovno vse zamrlo. Vseeno pa se bom, če bodo svetniki odstop potrdili, poslovil pokončno," je ob tem zapisal. Leljak je svoj odstop ponujal že avgusta zaradi zapletov glede Titove ceste, a si je takrat premislil.

Žal mi je, delal sem kot neprofesionalni župan. Prejemal 1180 neto nagrade. Delal sem 12 ur dnevno, uporabljal nisem...

Objavil/a Roman Leljak dne Petek, 30. oktober 2020


Več v Politika