Pri ljutomerskem podvozu prebarvali vse grafite

Različni grafiti so se na zidu pojavljali vse od končanja podvoza leta 2015, vmes so kakšnega prekrili, več napisov pa se je pojavilo letos maja. Sedaj so vse prekrili.

Prlekija-on.net, petek, 6. november 2020 ob 11:42
Grafite so prebarvali

Grafite so prebarvali

Pri ljutomerskem podvozu na Jeruzalemski cesti so ta teden prebarvali vse grafite, ki so se tam skozi leta pojavljali na velikem sivem zidu. Različni grafiti so se na zidu pojavljali vse od končanja podvoza leta 2015, vmes so kakšnega prekrili, več napisov in poslikav pa se je pojavilo letos maja. Takrat so se, kot tudi ponekod drugje v Sloveniji, tam pojavili grafiti z Janševo podobo in napisi, ki so bili uperjeni proti njemu. Z grafiti je bila poslikana predvsem stena podvoza mimo pločnika in kolesarske steze.

Sedaj so vse grafite premazali s sivo barvo.

Podvoz v Ljutomeru

Podvoz v Ljutomeru obojestransko prevozen


Grafiti proti Janši v Ljutomeru

Grafiti proti Janezu Janši so se pojavili tudi v Ljutomeru


Ponekod se takšnih in podobnih velikih sivih zidov sicer lotijo na način, da na njih poslikajo velike in všečne poslikave. S tem se prepreči, da se na teh zidovih pojavljajo kakšne grde poslikave ali vulgarni napisi in tudi sicer so turobni sivi zidovi s tem polepšani. Pred leti so na tak način polepšali recimo sivi betonski zid v Sv. Juriju ob Ščavnici in v Mali Nedelji.

Gradnja podvoza pod železniško progo je sicer potekala v sklopu projekta rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko-Hodoš ter posodobitve nivojskih prehodov in izvedbe podhodov na železniških postajah. Končali so ga junija 2015.

Poslikava na sivi betonski zid

Sivi betonski zid bo postal galerija na prostem


Poslikava zidu v Mali Nedelji

Lepša dobrodošlica za obiskovalce Male Nedelje in Bioterm




Več v Gospodarstvo