36-letniku med hišno preiskavo zasegli konopljo in pripomočke ter našli prostor za gojenje

Po odredbi sodišča so opravili hišno preiskavo stanovanja in drugih prostorov pri 36-letnem osumljencu, na območju Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Prlekija-on.net, sreda, 11. november 2020 ob 11:19
Zaseg konoplje

Zaseg konoplje

Policisti Policijske postaje Lenart so v torek, 10. novembra, po odredbi sodišča opravili hišno preiskavo stanovanja in drugih prostorov pri 36-letnem osumljencu, na območju Občine Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Med preiskavo so našli in mu zasegli dve injekcijski brizgalki z neznano snovjo temne barve, za katero sumijo, da je derivat prepovedane droge konoplje, štiri manjše stekleničke z neznano snovjo temne barve, za katero sumijo, da je derivat prepovedane droge konoplje, približno 10 g posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, prostor, posebej prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje, velikosti 2.5m x 2.5m x 2.5m z vso opremo za gojenje (ventilator, sijalka 600 w, gnojila, termo-hidro meter....), 30 svežih rastlin velikosti 5 cm, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja.

Policisti bodo zbrali še nekaj dodatnih obvestil, nato pa bodo osumljenca, zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186/I. členu Kazenskega zakonika, kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Foto: PP Lenart



Več v Črna kronika