Krajani KS Stara Cesta očistili okolico

Čistilna akcija KS Stara Cesta v akciji »Stopimo skupaj - očistimo našo občino«

Prlekija-on.net, nedelja, 17. april 2011 ob 14:233
Krajani KS Stara Cesta

Krajani KS Stara Cesta

Krajevna skupnost Stara Cesta je v okviru občinske čistilne akcije »Stopimo skupaj - očistimo našo občino«, v sodelovanju s Turističnim društvom Stara Cesta,  ŠRD Kostanjevica-Stara Cesta, KO Rdečega križa Stara Cesta, PGD Mekotnjak-Stara Cesta in PGD Desnjak v soboto, dne 16.04.2011, organizirala čištilno akcijo na območju Krajevne skupnosti Stara Cesta. Akcije se je udeležilo več kot petdeset prostovoljk in prostovoljcev.

V času akcije so pobrali odpadke ob cestah in vodotokih na območju KS in večja odlagališča odpadkov po KS. Namen čistilne akcije je bilo pobiranje odpadkov in obenem tudi prijetno druženje krajanov, kar je popolnoma uspelo.

Janez Vencelj, predsednik KS Stara Cesta, je ob tem dejal: "Ne odlagajmo odpadkov v naravo! Na zbirnem centru Ljutomer sprejemajo komunalne odpadke brezplačno. Vse krajane tudi pozivamo, da na ekološke otoke odlagajo le odpadke, kateri tja tudi spadajo. Odlaganje ob zabojnikih ni dovoljeno! Iskrena hvala vsem in vsakemu posebej, ki se je udeležil čistilne akcije in tudi na ta način prispeval k urejenosti naše prelepe krajevne skupnosti."


Več v Narava