Izbrali so naj... pomurska podjetja leta 2019

V akciji so tudi tokrat nagradili podjetja, razvrščena v šest kategorij, ki so s svojim delom presegala povprečje in bila uspešna tako na regijski, nacionalni kot tudi svetovni ravni.

Prlekija-on.net, četrtek, 19. november 2020 ob 16:09
Izbrali so najboljša pomurska podjetja v letu 2019, foto: Vestnik.si

Izbrali so najboljša pomurska podjetja v letu 2019, foto: Vestnik.si

Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta četrto leto zapored izbrala naj... pomurska podjetja minulega leta. V akciji so tudi tokrat nagradili podjetja, razvrščena v šest kategorij, ki so s svojim delom presegala povprečje in bila uspešna tako na regijski, nacionalni kot tudi svetovni ravni.

Najboljša pomurska podjetja leta 2019 so:
Naj... mikro podjetje Castoola
Naj... malo podjetje Kodila
Naj... srednje veliko podjetje Varis
Naj... veliko podjetje Arcont
Naj... zaposlovalec Medicop
Naj... podjetje po mnenju bralcev Vestnika Cana Royal Water

Podjetje Castoolo sestavlja mlada ekipa, ki se ukvarja s ciljanim televizijskim oglaševanjem. Njihov trg je za zdaj v celoti tujina, verjamejo pa, da se bo tudi slovenski v prihodnjem letu toliko razvil, da bodo svoje storitve ponujali tudi doma.

Podjetje Kodila je znano po tradiciji in izdelkih prekmurske kulinarike, tako v Sloveniji kot zunaj naše države. V tridesetih letih so v družbi razvili proizvodnjo, trgovino, restavracijo in postali turistična destinacija.

V lendavskem Varisu sledijo cilju, da postanejo vodilni evropski proizvajalec inovativnih in kakovostnih gotovih kopalnic. V nekaj letih so obseg proizvodnje skoraj potrojili, pospešeno pa tudi investirajo.

Radgonski Arcont, največji evropski proizvajalec bivalnih enot, je najboljše veliko podjetje lanskega leta. Uspešno poslovanje želijo tudi v prihodnjem letu ohraniti, okrepiti pa inženirsko ekipo in vlogo znotraj skupine.

Medicop se je lani jeseni preselil v nove prostore, ponudil pa tudi dodatna delovna mesta. Kader zaradi povečanega obsega proizvodnje iščejo nenehno, njihovi zaposleni pa so tudi iz drugih delov Slovenije, kar za Pomurje ni ravno značilno.

Bralci Vestnika in uporabniki spletne strani vestnik.si pa so med desetimi kandidati za najboljše podjetje izbrali Cano Royal Water. Zgodba polnjenja in prodaje vode iz goričkih globin se je začela januarja lani, trenutno pa imajo v ponudbi štiri različne vode.

Razmere žal niso dopuščale slovesne podelitve nagrad, na kateri so načrtovali nagovor predsednika države Boruta Pahorja in gospodarstvenikov, so pa vse to zbrali v posebni prilogi, v kateri najdete tudi predstavitve najboljših in drugih nominiranih podjetij. Naročniki Vestnika ste prilogo prejeli danes, ostali pa jo boste v poštnih nabiralnikih našli v ponedeljek, 23. novembra.

Pomursko podjetje
Direktorji zmagovalnih podjetij so Niko Huber (Cana Royal Water), Matej Puhan (Castoola), Miran Fujs (Arcont), Janez Kodila (Šunkarna Kodila), Peter Podlunšek (Medicop) in Sabina Sobočan (Varis), foto: Vestnik.si


Več v Gospodarstvo