V delovni nesreči en delavec umrl, še dva sta poškodovana

Policisti so malo po 16. uri bili obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila pri Gradu Borl

Prlekija-on.net, četrtek, 26. november 2020 ob 18:58
Na kraju dogodka so policisti in mariborski kriminalisti

Na kraju dogodka so policisti in mariborski kriminalisti

Iz PU Maribor so sporočili, da so bili danes, malo po 16. uri obveščeni o nesreči pri delu, ki se je zgodila pri Gradu Borl. Po do sedaj znanih podatkih je en delavec v nesreči umrl, še dva sta poškodovana. Enega od njiju so prepeljali v SB Ptuj, drugega v UKC Maribor.

Na kraju dogodka so policisti, mariborski kriminalisti, dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju in dežurna državna tožilka iz ODT na Ptuju. Zaradi noči bodo ogled kraja nesreče prekinili in ga nadaljevali jutri.

Zaradi tega več informacij trenutno ni na voljo. Več informacij o nesreči znanih jutri, po opravljenem ogledu.

Pri razstavljanju se je gradbeni žerjav s konstrukcijo sesedel, pri čemer je en delavec padel s podesta v globino 15 metrov in umrl na kraju nesreče. Dva delavca sta padla z višjega na nižji podest, eden si je huje poškodoval nogo, drugi pa ima hude poškodbe na glavi. Reševalci NMP so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Maribor.

Gasilci PGD Ptuj in Cirkulane so na gradbišču preventivno odklopili elektriko, zavarovali in razsvetljevali kraj nesreče, s pomočjo avto lestve rešili poškodovanca ter nudili pomoč reševalcem in policiji.

Na kraju nesreče so bile prisotne vse pristojne službe, cesta Dolane - Zavrč pa je bila med intervencijo zaprta za ves promet.



Več v Črna kronika