Znanih več podrobnosti o delovni nesreči z žerjavom: umrl 70-letni delavec

Ker gre za kompleksno preiskavo, bo ugotavljanje vzrokov za nesrečo in kako je do nje prišlo, predvidoma trajalo dalj časa.

Prlekija-on.net, petek, 27. november 2020 ob 14:331
Trenutno poteka preiskava

Trenutno poteka preiskava

Sinoči smo že poročali o nesreči pri delu, ki se je zgodila pri Gradu Borl. Nesreča se je zgodila ob demontaži gradbenega žerjava. Zaradi noči so sinoči ogled kraja nesreče prekinili in ga nadaljujejo danes.

Zraven mariborskih kriminalistov in kriminalističnih tehnikov so v ogled kraja nesreče vključeni tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija iz Ljubljane, delovni inšpektor in sodni izvedenec za žerjave. Ker gre za kompleksno preiskavo, bo ugotavljanje vzrokov za nesrečo in kako je do nje prišlo, predvidoma trajalo dalj časa.

Na kraju dogodka so policisti in mariborski kriminalisti

V delovni nesreči en delavec umrl, še dva sta poškodovana


Do sedaj je znano, da je dela ob demontaži žerjava opravljalo pet oseb, zaposlenih v slovenskem podjetju. V nesreči je umrl 70-letni delavec, doma iz Maribora, hudo pa sta se poškodovala še 39-letni Hrvat, ki so ga prepeljali v UKC Maribor in 32-letni moški iz Rač, ki pa so ga prepeljali v SB Ptuj. Še dva delavca v nesreči nista bila poškodovana.

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor, je ob tem povedal:

Grad Borl

Gradu Borl se obetajo lepši časi: za obnovo 1,4 milijona evrov




Več v Črna kronika