Sredi noči dobil kazen, ker je kršil odlok glede policijske ure

Popoldan pa so državljanu Srbije po Zakonu o tujcih izročili plačilni nalog in mu vročili potrdilo o napotitvi v karanteno na domu.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 30. november 2020 ob 11:001
Občan je kršil policijsko uro

Občan je kršil policijsko uro

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 27. novembra, ob 9.05 uri so prijeli šest tujih državljanov, ki so ilegalno vstopili v Republiko Slovenijo iz Hrvaške. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za polnoletne osebe iz držav Togo in Burkina Faso. Za prekršek jim je bila izrečena globa. Po končanem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 14.48 uri so občanu zasegli zvito cigareto v kateri so se nahajali posušeni rastlinski delci za katere je bilo sumiti, da gre za prepovedano drogo. Zasežen predmet bodo poslali na analizo. Po opravljenem testu sledi ustrezni ukrep.

Policija

Ormoški policisti prijeli tri državljane Toga in tri državljane Burkine Faso


V soboto, 28. novembra, ob 02.25 uri so izdali plačilni nalog moškemu, kateri je kršil odlok glede policijske ure.

Ob 09.00 uri so hrvaškim varnostnim organom uspešno izročili šest tujcev.

Ob 14:45 uri so imeli v postopku osebo, ki je pred tem na nedovoljen način vstopila v Republiko Slovenijo. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljana Srbije z urejenim statusom v RS. Zaradi kršitve Zakona o tujcih mu je bil izročen plačilni nalog, prav tako pa mu je bilo vročeno potrdilo o napotitvi v karanteno na domu.

V nedeljo, 29. novembra, ob 19:00 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Patrulja na kraju pri zbiranju obvestil ni zaznala elementov prekrška oz. kaznivega dejanja. Zaradi česar je zadevo zaključila z uradnim zaznamkom.



Več v Črna kronika