Klepet o plesu in branju z Juretom Mastenom

Vse, ki radi plešete in tudi tiste, ki menite, da ples ni za vas ali vam je nerodno zaplesati, vabijo, da zberete pogum, se sprostite in se prepustite gibanju.

Prlekija-on.net, sreda, 9. december 2020 ob 11:33
Prisluhnite pogovoru z Juretom Mastenom

Prisluhnite pogovoru z Juretom Mastenom

Na Ta veseli dan kulture, 3. decembra, je Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož objavila natečaj Zapleši s knjigo. Vse, ki radi plešete in tudi tiste, ki menite, da ples ni za vas ali vam je nerodno zaplesati, vabijo, da zberete pogum, se sprostite in se prepustite gibanju.

Če potrebujete dodatno motivacijo, prisluhnite pogovoru z mladim plesalcem Juretom Mastenom.

Zapleši s knjigo

Jure Masten (rojen 1986) je otroštvo preživel v Ormožu. Je plesalec, koreograf, plesni pedagog in profesor biologije in geografije. Plesno znanje je začel pridobivati že v predšolski dobi. V času izobraževanja na Gimnaziji Ormož in pozneje na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru je vseskozi razvijal svoj plesni talent v okrilju plesnih društev in na plesnih seminarjih v Sloveniji in v tujini, kjer je spoznaval različne plesne pristope. Sodeloval je v številnih plesnih projektih, med drugim tudi s koreografom modernega baleta v SNG Maribor, Edwardom Clugom. Svojčas je delal kot plesni pedagog,  izoblikoval svojo plesno tehniko in bil član profesionalne sodobne plesne kompanije Tovarishia Dance.

Prisluhnite pogovoru in izvedeli boste, kaj počne Jure danes, kaj mu pomeni ples, kakšni so učinki plesa na počutje, katere knjige so ga zaznamovale in kaj svetuje vsem, ki menijo, da ne znajo plesati. Video je priložen.

Jure Masten

Zaplešite s knjigo in do 3. januarja 2021 na e-naslov knjiznicaorm@orm.sik.si pošljite fotografijo ali posnetek vašega plesa s knjigo. Če bo velikost posnetka večja od 25 MB, ga pošljite preko storitve WeTransfer na e-naslov knjiznicaorm@orm.sik.si. Prispevke bodo javno objavili in izbrane simbolično nagradili.

Zakaj se torej veselega decembra 2020 ne bi spominjali po prav posebnem druženju? Druženju in plesu s knjigami.

Zapisala: Marijana Korotaj, Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož
Foto: Arhiv Jureta Mastena



Več v Kultura in izobraževanje